Title of a News Article

Başbakan ne olacağını açıkladı...

.

Başbakan ne olacağını açıkladı...
banner206

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde, koalisyon görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ak Parti ile CHP koalisyon görüşmesi sonrasında basın açıklaması yapan Başbakan Davutoğlu koalisyon hükümetinin kurulmadığını belirterek, "Şu anda bir koalisyon, hükümet ortaklığı yapmanın zeminin oluşmadığı kanaatine vardık. Bu kesinlikle Türkiye'nin bir yönetim boşluğu içerisinde düşeceği anlamına gelmez. Yeniden milli iradeye başvurmanın artık tek ihtimal haline geldiğini söyleyebiliriz. Erken seçim güçlü bir ihtimaldir" dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Palas Devlet Konukevi'nde 1 saat 35 dakika süren koalisyon görüşmesi sona erdi. Davutoğlu, "Millete görev verilmez, millet görev, ödev verir. Millet görev, ödev verir dedik. Millete sen hata yaptın, bunu tekrar düşün demeden önce milletin görevini doğru idrak etmek gerekir diye, 7 Haziran'dan sonra çok yoğun bir değerlendirme sürecinden geçtik. Seçim neticeleri ortaya çıktığında, kendi payıma 3 önemli ödevin bize tevdi edildiği kanaatine ulaştım. Bu 3 önemli ödevi yapmak üzere milletin huzurundayız. Birincisi milletimiz, tek başına sana iktidar olma imkanı vermemişsem de, ülkeyi yönetme sorumluluğunun en iyi senin tarafından yerine getirileceğine inanıyorum. Almamız gereken ilk ders, ülke sizden fedakarlık ve gayret bekliyor. Parti çıkarını düşünmeden parti sorumluluklarını yerine getirin. Çok zor süreçlerden geçtik bu iki ay içerisinde. Ülkemiz geniş kapsamlı 3 terör örgütünün saldırısına maruz kaldı. İkinci ödevimiz, madem ki oylarımızda bir düşme yaşanmıştır. Milli irade bize kendinize bir anlamada muhasebe edin ve kendinizi değerlendirin demiştir. Bu bir mesajdır. İç muhasebeyi başlattık sürdürüyoruz. Üçüncü ödev, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için uzlaşı kültürü içinde oturun ve konuşun" diye konuştu.

 

"HÜKÜMET ORTAKLIĞI ZEMİNİ OLUŞMADI ERKEN SEÇİM GÜÇLÜ BİR İHTİMAL"

Erken seçimin güçlü bir ihtimal olduğunu belirten Davutoğlu, "Şu anda bir koalisyon, hükümet ortaklığı yapmanın zeminin oluşmadığı kanaatine vardık. Bu kesinlikle Türkiye'nin bir yönetim boşluğu içerisinde düşeceği anlamına gelmez. Yeniden milli iradeye başvurmanın artık tek ihtimal haline geldiğini söyleyebiliriz. Erken seçim güçlü bir ihtimaldir. Bu yönde de çalışmalarımız meşruiyet temelinde adımlar atılacak" ifadelerini kullandı.

Sonucunda geldiğimiz husus şudur; Bu diyalogların karşılık anlayış içinde sürdürülmesi, ancak şu anda bir hükümet ortalıklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı yönünde bir kanaat hasıl olmuştur...

Başbakan Davutoğlu: Görünen o ki, bütün bu değerlendirmeler, sayın Bahçeli'nin erken seçim yönündeki açıklamaları göz önüne alındığında tekrar milli iradeye başvurma zarureti ihitimal olarak çok yükselmiştir hatta tek ihtimal haline gelmiştir diyebiliriz. Gerektiğinde Türkiye’yi güvenlik ve huzur ortamı içinde erken seçime götürme sorumluluğu da üzerimizdedir.

Başbakan Davutoğlu: Bahçeli'yle görüşmek gerekirse bunu da yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Erken seçim kendisinin de gündeme getirdiği bir husustu.

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanımızın bana herhangi bir yerde 'koalisyon olmasa iyi olur' gibi bir telkini olmamıştır. Hakikat dışı bir söz benim ağzımdan çıkmaz.

Başbakan Davutoğlu: Erken seçim tarihi konusunda, MHP ile yapacağımız temaslar sonrasında, eğer bir erken seçim tablosu çıkarsa, mümkün olan en kısa zamanda olmasını tercih ederim.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195