Title of a News Article

Başbakan seçim için tarih verdi

.

Başbakan seçim için tarih verdi
banner206
 Başbakan Binali Yıldırım, "Katiyen erken seçim yok. Seçimler 2019'da yapılacak. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerle ilgili de konuşan Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti;

Türkiye'nin geçmiş tarihine bakınca istikrarın olduğu dönemde refah artmış AK Parti 14 yıldır iktidar ama Türkiye'nin tek bir iktidar çıkaracak bir sisteme ihtiyacı var. Meclis daha da güçlenecek. Bu sistemde yasa tekliflerini iktidar partisi veriyor. Türkiye'de artık koalisyon yok. Artık bu endişeyi taşımayacaksınız. Bu ekonomide de öngörüleblilirliği getirir. 5 yıl öngörülüyor. Cumhurbaşkanı da meclis de. Bir küresel şoklardan kaynaklı bir durumu var önümüzdeli kısa ve orta vadede kendi durumumuz var. Cumhurbaşkanlğı ve anayasa için adımları attık çok kısa sürede bir mutabata  varacağız ve meclise getireceğiz. Bir yada 2 hafta komisyonda görüşülür sonra komisyona gelir. Cumhurbaşkanının onay süreci ve referandum var. Mart sonu referandum yapacağız. Ocak ayı sonlarına kadar meclisteki çalışmaları tamamlamaya çalışacağız. Katiyen erken seçim yok. Seçimler 2019'da yapılacak. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. 2019'da yüzde yüzde cumhurbaşkanlığı sistemi uygulanacak. Ara dönem de sona ermiş olacak. 12 artı iki üç geçici madde var. Üzerinde beraber çalışıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195