Title of a News Article

Başbakan Urfa'da konuştu

Başbakan Urfa'da konuştu
banner206

AK Parti'nin Şanlıurfa mitingi sona erdi.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, açılış konuşmaları yaptılar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitinge eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çıktı. Mitinge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Şanlıurfa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve binlerce kişi katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada, 4 yıl demeden köy demden, mahalle demeden Urfa için ter akıttıklarını belirterek, "4 Yılı geride bıraktık. Birçok anılarımız oldu. Bugün sizlere veda ederken 7 Haziran'da ben inanıyorum ki AK Parti'nin geçmiş dönemlerde olduğu gibi büyük başarısını Urfa'dan yükselteceksiniz. 400 Proje sözü vermiştik, bunu bitirdik hesabı verdik. İnşallah yeni dönemde de yeni arkadaşlarımız Urfa'ya yeni hizmetler yapacak ve Urfa'yı geleceğe taşıyacaklar. Bizler de tecrübe ve birikimlerimizi arkadaşlarımıza aktaracağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Artık Şanlıurfa Süleyman Şah ile anılacak. Süleyman Şah'ta al bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak” dedi.

Topçu Meydanında halka hitap eden Davutoğlu, '7 Haziran'da Selahattin Eyyübi'nin torunları olarak ders vermeye hazır mısınız?’ diyerek başladığı konuşmasında, “Bugün değerli Kara Kuvvetleri Komutanımız ve diğer komutanlarla birlikte Türkiye tarafındaki Eşme'deki kardeşlerimizle kucaklaşıp, Suriye tarafına geçtik. Oradaki kardeşlerimizle de kucaklaştık ve Süleyman Şah'ın huzurunda divan durduk. Artık Şanlıurfa Süleyman Şah ile anılacak. Süleyman Şah'ta al bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak. 7 Haziran'da Selahattin Eyyübi'nin torunları olarak ders vermeye hazır mısınız? Gözüm başım üstüne Şanlıurfa, ser seran ser çavan Şanlıurfa. Ehvati ve Ehevati Ehlen ve sehlen bikum Şanlıurfa” dedi.

Başbakan Davutoğlu, ‘Diyaneti, İmam Hatipleri kapatılım diyenlere 7 Haziran'da ders verecek misiniz? Siz eski Türkiye'ye dönün artık Türkiye'nin güneşi doğuyor. Bir parti çıkıyor Kürtlerin temsilcisi, bir parti çıkıyor Türklerin temsilcisi biri de çıkıyor Alevilerin temsilcisiyiz diyor. Biz herkesin partisiyiz. AK Parti tüm etnik grupların partisi. AK Parti kale gibi duruyor. Albayrak tevhidin işaretidir. Çünkü hilal Hz. İbrahim'in temsilidir. Hz. İbrahim tevhid için ateşe yürüyordu. Diyorlar ki Şanlıurfa'yı düşüreceğiz. Şanlıurfa tevhidin kalesi nasıl düşecek. Şanlıurfa buna izin verir mi? Tevhidi korumaya söz veriyor musunuz, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere ders vermeye var mıyız. Peygamberler diyarı Şanlıurfa oynanan büyük oyunu görün. Allah şahit, Ş.urfa'da ne diyorsak Edirne'de aynısını süylüyuruz. Milletin dilini kullanıyoruz. CHP döneminde Süleyman Şah'ın türbedarına laikliğe aykırı diye maaş ödenmedi. HDP'nin zihniyeti farklı mı? Diyanet'i kaldıralım diyenin Şanlıurfa'ya gelmeye yüzü var mı. Demirtaş'a Lailaheillallah'ı öğretecek misiniz..Hz. İbrahim'in torunları Şanlıurfalıları Demirtaş'a tevhidi öğretecek misiniz. Diyaneti, İmam Hatip Liselerini kapatacağım diyenlere 7 Haziran'da ders verecek miyiz. Birileri Kürtleri temsil ediyoruz diyor.. Birileri Alevileri temsil ediyoruz diyor.. Birileri Türkleri temsil ediyoruz diyor. Bütün Türkiye'yi temsil eden parta hangi parti. Bunların zihniyetine uyulsa Türkiye Suriye'ye döner... Ama bunu yapamayacaklar çünkü kale gibi duran bir AK Parti var.. Burası tevhid diyarıdır.. Burada dine diyanete bayrak açanlar burada barınamaz diyecek misiniz.. Şanlıurfa tevhidin kalesi, düşmez, düşürelemez. İstikrarımızı inancımızı koruyacak mıyız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195