Title of a News Article

Başbakan'dan flaş İmralı açıklaması

Başbakan'dan flaş İmralı açıklaması
banner206
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde atv'nin canlı yayın programında soruları yanıtladı. Davutoğlu, PKK'ya silahsızlanma çağrısı yapılmaması durumunda HDP'nin adaya gidip görüşme yapmanın anlamı olmadığını söyledi. "Biz darbe defterini kapatan partiyiz" şeklinde konuşan Başbakan Davutoğlu, son günlerin en çok tartışılan konusu Doğan medyasıyla ilgili olarak "Doğan medyası şehit edilen savcımızın şakağına silah dayanan resimleri yayınlamamış olsaydı, bizim hükümetimiz bir tepki gösterir miydi. Ya da 'yüzde 52 ile idam' haberlerini yapmasaydı." dedi.İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

HDP BİNASINA YAPILAN SALDIRILAR
Bu tür saldırlar bütün partilere yapılmış saldırılardır, gerekli talimatları verdik soruşturmalar ve çalışmalar şu anda da sürüyor. Daha önceki seçimlerde bu tür provokatif olaylar oldu. AK Parti olarak biz 12 yıldır seçim ortamında hiçbir dönemde şiddete bulaşmışlığımız yoktur. Bizim dilimizden hiçbir zaman tahripkar ifadeler çıkmamıştır. Çok ilginç bir koalisyonlar karşı karşıyayız.

SEÇİMLERDE "HİLE YAPILACAK" İDDİALARI
Bu o kadar adice bir iftira ki. Nerede bunun delili. Şimdiden birileri seçim sonuçları hakkında manipilasyon yapmaya başladı.. İspat etsin yarın kimse ben istifa ederim, kimse bunun sorumlusu ben görevden alırım. Biz zaten seçimi kazanacağımızdan eminiz niye böyle bir şeye başvuralım. Selahattin Demirtaş, Doğu'da kimse tehdit edilmiyor diyebilir mi?

PKK'NIN SİLAHSIZLANMASI KONUSU
Süreç temelde silahsızlanmaya odaklanmıştır. Bu yönde bir eğilim, bir irade, bir beyan söz konusu olmaması halinde Ada'ya gidip görüşme yapmanın anlamı ne? Yani seçim sürecinde anlamı ne? Seçim süreci sonrasında tabiki süreç devam edecek, görüşmeler yapılacak. Çözüm sürecinde hiçbir şekilde geri adım atmayız. Seçim sürecinde gitme sebepleri ne, bize izah etsinler. Görüştüğünüz zaman çıkacak sonuç ne? Bir taraftan da PKK veya Kandil silahsızlanma konferansı yapacağım diyor, silahsızlanma gerçekleşmeyecek diyor. Peki o zaman nedir niyetiniz? Niyet şu, bir taraftan silah tehdidinde bulunacaklar bir taraftan oy isteyecekler. Çözüm istiyorlarsa ciddi adımlar atılmalı. 2013 Mayıs'ında çekilecekti, silahlı gruplar. Biz sabırla atılması gereken her adımı attık.ÖCALAN'IN TECRİT EDİLMESİ İDDİASIHDP Batı'da barışçıl, Doğu'da savaşçı, böyle olmaz. (İdris Baluken'in açıklamasının sorulması üzerine) Tecrit kavramı bir mahkumun kimseyle ilişki kuramamasıyla ilgilidir. Avukatıyla da görüşür. Eğer siyasal bir görüşme yapacaklarsa, silahsızlanmayla ilgili atılması gereken adımları atsınlar o zaman düşünülür. Ama yapmak istedikleri şu hem silahsızlanma adımları atmayacaklar hem de Ada'ya gidip şov yapıp kendilerince siyasi rant yapacaklar.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195