Title of a News Article

Başbakan'dan kritik mesajlar

Başbakan'dan kritik mesajlar
banner206
Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri ile ilgili "Hiçbir önyargı ve önkabulümüz yok. Ön şartımız da yok. Ama cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalarına girmeyeceğiz." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti il teşkilatının iftar programında konuştu. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın bize verdiği yetkiyle yarın koalisyon görüşmelerine başlıyoruz. Kadir Gecesi gününde bu hayırlı yolculuğa çıkacağız. Çarşamba gününe kadar 3 partiyle de görüşeceğiz. Görüşmelerde hiçbir önyargımız ve ön şartımız." dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:"Hayatım boyunca siyasi ya da ilmi kimliğimle hiç unutamadığım iki göz gözlerimle buluştu ve seslendi bana. Baktım 79 yaşında Boşnak bir anne. Ve tanımıştı. Elimi tuttu dualar etti. 'Allah Türkiye'ye güç ve kudret versin. Allah Türkiye'yi bizden eksik etmesin." Gözlerimizden yaşlar boşandı. 3 oğlunu şehit vermişti Srebrenitsa'da. Sonra kızını gördük anlattı yaşananları. 'Keşke evime gelebilseniz' dedi. Yürüyerek evine kadar gittik. Evinin üzerinde hâlâ şarapnel izi vardı. 'Şu evin sahibinin 2 oğlunu öldürdüler, şu evdeki herkesi öldürdüler' diye komşularını anlattı.

''GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ''
Türkiye her zamankinden daha güçlü olmak zorundadır. Gece gündüz çalışmak zorundayız.Türkiye'nin kaderi artık sadece Türkiye'nin kaderi değildir. Türkiye'ye ümit bağlayanların kaderine dönüşmüştür. Türkiye'nin zaafı ise sadece Türkiye'nin zaafı olmayacak.Değerli sanatçılarımız, dostlarımız var aramızda. İş dünyasındaki dinamizm ile dünyaya örnek iş adamlarımız var. Sivil gücümüzün de olduğunu gösteren kuruluşlarımız var. Gençlerimiz, yaşlılarımız var.Hangi etnik grupta, hangi meslekte olursak olalım, gelin İstanbul'un tüm sokaklarına, türbelerine, külliyelerine bu saadet anlayışını bu huzur dergahını hayatımıza egemen kılalım. İstanbul'u çatışmaların değil, her türlü uzlaşmanın diyarı yapalım. İstanbul'da insanlar birbirlerini gördüklerinde selamların en güzeliyle selam versinler.

''BİZ HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ''
7 Haziran'dan itibaren söylemimizi de siyasetimizi de bu yeni tabloya göre şekillendirdik. O günden beri herhangi bir siyasi parti ya da lider ile en küçük bir olumsuzluk çıkmadı. Hiçbir zaman da çıkmayacak. Tercihlerini yapan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru şekilde okumaya çalışıyoruz. Ülkeyi şu-bu blok diye ayırmaya çalıştılar. "Ben şunlarla görüşmem" "Ben şunlara kapalıyım" diyenler oldu. Biz 'herkesle görüşmeye hazırız' dedik."

GÖRÜŞMELERE YARIN BAŞLAYACAĞIZ"
Kadir Gecesi gününde bu hayırlı yolculuğa çıkacağız. İnşallah yarın görüşmelere başlayacağız. Ben onların misafiri olduğum anda götüreceğimiz tüm görüşleri konuşacağız. Ümit ederim ki aynı yaklaşımı diğer parti liderlerinden de görürüz. Umarım herkesin mutmain olacağı bir üslupla yeni hükümeti kurarız. Çağrımız karşılıklı anlayıştır.

"TÜM ANA KONULARI GÖRÜŞEYE HAZIRIZ AMA..."Hiçbir önyargı ve önkabulümüz yok. Hiçbir ön şartımız da yok. Bütün ana konuları görüşmeye hazırız. Ama hükümet dışı tartışmalara da girmeyeceğiz. Başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere...İnşallah yeni hükümeti kurarız. Hiçbir önyargı ve ön şartımız yok. Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere. Bayram öncesinde millete güzel haber vermek ve çifte bayram için Çarşamba gününe kadar 3 partiyle de görüşmelerimizi yapacağız."HELALLEŞELİM"Ramazan'ın son 10 gününde bir seferberlik ilan edelim. Kim kimin hakkında olumsuz düşünmüşse cep telefonlarımızı bu amaç için kullanalım ve 'helalleşelim' diye bir helalleşme seferberliği gerçekleştirelim.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 02:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çiftçi
Çiftçi - 9 yıl Önce

Ben bir çiftçi olarak ve geçmişte akp ye oy vermiş biri olarak bizleri dedaşa ezdiren akp ye Hakkımı haram ediyorum haram olsun hakkım size akp

SIRADAKİ HABER

banner195