Title of a News Article

Başkan Atilla'dan flaş açıklama

Başkan Atilla'dan flaş açıklama
banner206
 Başkan Atilla; “Reisin Ceylanpınar Açıklaması Memnuniyet Verici”
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’da düzenlenen 6. Olağan Genel Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, Ceylanpınar ile ilgili konuşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Başkan Atilla, Ceylanpınar sınırına komşu olan Suriye’nin Haseke iline bağlı Rasulayn bölgesinin yaklaşık 4 yıldır terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin kontrolünde olduğunu hatırlatarak Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcında da benzer açıklamalar yaptığını aynı harekâtın söz konusu bölgeye de yapılmasının bölge huzuru için önemli olacağının altını çizdi.
Afrin’de sürdürülen harekâtın sınırlarımızın terör unsurlarından temizlenmesi, terör örgütünün Suriye’de işgal ettiği topraklardan temizlenip bölge halkının kendi topraklarına dönmesi için gerekli olduğunu söyleyen Başkan Menderes Atilla, Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında neredeyse sıfır noktasında olduğunu ve terör örgütünden temizlenmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Atilla, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’da düzenlenen Ak Parti 6.Olağan Genel Kongresi’nde benzer yönde açıklama yaptığını söyleyerek güvenlik güçlerinin Afrin’de başarılı olacağına inancının tam olduğunu, sınırlarda tek bir terörist kalmayınca kadar mücadeleye devam edileceğini ifade etti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞANLIURFA’DA NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceylanpınar ile ilgili şu sözleri söylemişti:
“"Sırada Rasulayn’a kadar Şanlıurfa sınırı var"
“Afrin’den sonra, Fırat Nehrin’den Ceylanpınar’a kadar olan bölgeyi de bölücü terör örgütünden temizleneceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah en kısa zamanda da Şanlıurfa’mızın hemen yanı başında olan toprakları da teröristlerden temizleyeceğiz. Fırat sınırından başlayıp, Ceylanpınar’a kadar olan bölgeyi kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirdiğimizde, buradaki sığınmacılar, gönül huzuru içinde kendi evlerine döneceklerdir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195