Title of a News Article

Başkan Baydilli evet'i anlattı

.

Başkan Baydilli evet'i anlattı
banner206

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akil Gençler Platformu Karaköprü Şubesi'nin düzenlediği 'Gençler Geleceğe Evet Diyor' programında gençlere yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve neden evet demeleri gerektiğini anlattı.

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesi her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akil Gençler Platformu Karaköprü Şubesi'nin düzenlediği 'Gençler Geleceğe Evet Diyor' programında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ile birlikte gençlerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

 Başkan Baydilli ve Milletvekili Cevheri gençlere yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgi verirken, neden evet demeleri gerektiğini anlattı. Programa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin yanı sıra Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri, Akil Gençler Genel Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Başkanları ile Akil Gençler Platformu Karaköprü Şubesi'ndeki gençler katıldı.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bugün olan şeylerin anlaşılması için tarihin iyi bilinmesi gerektiğini dile getirerek, gençlere tarihi iyi okumaları ve incelemeleri tavsiyelerinde bulundu. Başkan Baydilli şunları söyledi:  "Biz geçmişimize sahip çıktığımız sürece başarılı olabiliriz, atalarımızın değerini bildiğimiz sürece bu memlekete sahip olabiliriz. Geçmişinden utanan insan bugün bir yere varamaz. Bugünü anlamak için Abdülhamit'i, Adnan Menderes'i anlamamız gerekir. Bunları anlayan Recep Tayyip Erdoğan'ı da anlar, çünkü hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Osmanlı'yı yıkan gücün kim olduğunu öğrenirsek bugün neden evet dememiz gerektiğini anlarız. Bu nedenle gençlerin tarihi iyi araştırması ve anlaması gerektiğine inanıyorum."

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise 16 Nisan'ın bir milat olduğunu ifade ederek, bu tarihten sonra Türkiye'de yeni bir çağ açılacağına dikkat çekti. Milletvekili Cevheri, "Bu anayasa değişikliği bizim 150 yıllık hayalimizdi. Çünkü şer odakları hiçbir zaman boş durmadılar ve içimizi karıştırmakla uğraştılar. İnşallah yeni gelecek sistemle önümüz açılacak ve Fatih'in orta çağı kapatıp yeni çağı açması gibi biz de yeni bir çağ açacağız" diye konuştu.

Programın ardından Akil Gençler Platformu tarafından Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri' ye plaket verilirken, Başkan Baydilli ve Milletvekili Cevheri gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195