Title of a News Article

Başkanlık için 3 model masada...

.

Başkanlık için 3 model masada...
banner206
 AK Parti anayasa değişikliği kapsamında tam başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığı seçeneklerini masaya koyacak.

Başbakan Yardımcısı Canikli de başkanlık referandumu için ilkbaharı işaret etti. Anayasa değişikliği ile ilgili tam başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığı seçeneklerinin masada olduğu mesajı verdi

Bir televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, başkanlık sistemi düzenlemesinin aralık ayı sonu, ocak ayı başı gibi Meclis'e gelebileceğini belirterek, 2017 yılının nisan ya da mayıs ayında referandum yapılabileceğini söyledi. Canikli, hazırlayacakları metinde hangi modeli önereceklerine ilişkin soruyu yanıtlarken, şöyle dedi: "MHP'nin destek vereceği metni görmesi noktasında talepleri var. MHP ile birlikte, iki ortak anlamında değil de, metin MHP'nin de gözetiminden geçecek. MHP ile bir görüşme olacak. Şu an itibariyle tam başkanlık, yarı başkanlık, partili cumhurbaşkanı gibi net bir şey söyleme imkânına sahip değiliz. Görüşmelerden sonra metin, içerik ortaya çıkar. Ondan sonra biz uzlaşılan metni Meclis'e getirebiliriz."

 

SEÇİM İÇİN İKİ SEÇENEK

Canikli, "Erken seçim gündemde mi" sorusuna karşılık, referandumda başkanlık sisteminin kabul edilmesinden sonra iki seçeneğin gündeme gelebileceğini belirterek, "Referandumdan sonra yeni sistemi uygulamak için seçimlerin yapılması mümkün, ya da cumhurbaşkanımızın seçim süresine kadar geçici maddelerle görevine devam edebilir" dedi. Oylama sırasında bazı fireler olabileceğini ancak AK Parti ve MHP oylarının 330'un altına düşmesi gibi bir tehlike beklemediklerini bildirdi.

 

MASADA VE SAHADA OLACAĞIZ

Suriye ve Musul'daki gelişmeleri değerlendiren Canikli, Türkiye'nin sahada olduğunu ve olmaya devam edeceğini, sınırında bir terör koridoru açılmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Türkiye'ye yönelik tehditler bitene kadar biz oradayız ve orada kalmaya devam edeceğiz" dedi. Canikli, bu coğrafyada hiç kimsenin Türkiye'yi masa dışına itemeyeceğini belirtti ve "Çünkü biz arazideyiz" mesajı verdi.

 

BAHÇELİ: TAM BİR İTTİFAKLA KİLİDİ AÇALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemiyle ilgili son çıkışını farklı yönlere çekenlere tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Bahçeli, "Tam bir ittifak, tam bir ittihat, tam bir tenasüt ve tazimle meselelerimizin kilidini açalım, Türkiye'nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım. Devletemizin ve milletimizin ebedi muhafızları olan dökülmüş şehit kanları, yapılmış fedakarlıklar boşa gitmesin, heba olmasın" dedi. Geleceği düşünmeyi, uzlaşıp konuşmayı ve gerekirse millete gitmeyi teklif ettiğini vurgulayan Bahçeli, buna burun kıvrıldığını, sırt dönüldüğünü belirtti. Bahçeli, "Fiili dayatma var, bu imhanın finali olabilir kaygısı taşıyorum; referanduma evet mi, hayır mı diyeceğini sorguluyorlar" ifadesini kullandı. Bu arada MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak, disipline sevk edildi. (Kaynak: Sabah)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142