Title of a News Article

Baydemir, aday oldu

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman BaydemirHDP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adaylığına müracaatını yaptı. Baydemir, HDP'nin yüzde 10'luk barajı Şanlıurfa'dan kıracağını söyledi. 

UĞUR BUDAK
30 Mart yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, partisinin oyunu iki katına çıkarmasına rağmen seçimleri AK Parti’nin adayı Celalettin Güvenç’e kaptıran Osman Baydemir, bugün Şanlıurfa’ya geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan HDP Haliliye İlçe binasına giden Baydemir, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Milletvekili aday adayı formunu HDP İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz ve AV. Sevda Çelik Özbingöl’e teslim eden Baydemir, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde yüzde 10 barajını Şanlıurfa’dan kıracaklarını söyledi. 

“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”
Yerel seçimlere vurgu yaparak, “Kaldığımız yeren devam edeceğiz” diyen Baydemir, “Urfa şehrinin, Halil-ur Rahman şehrinin yeni yaşam umudunun merkezi olacağına dair inancından dolayı bugün Urfa’dayım Aday adaylığı başvuru dosyamızı teşkilatımıza ilettik. Şüphesiz ki bundan sonraki süreç partimizin yetkili kurullarının takdiridir ve süreç netleşinceye kadar da bizim hukukumuz diğer arkadaşlarımızın hukuku gibi aday adaylığı hukuku olacaktır. Buda şüphesiz ki nezaket içerisinde olacaktır. Genel merkezimizin takdiri ne olursa biz de şüphesiz ki bu takdir doğrultusunda bütün Türkiye genelinde ve Urfamızda kampanyamızın bir parçası olacağız, destek sunmaya da devam edeceğiz. Daha çık bir ifadeyle listede yer alsak da almasak da kampanyamızın yanında bir yoldaşı olarak, bir neferi olarak, bir katkı sunmuş olarak özgürlük davasının, eşitlik davasının, özgürlük davasının selamete ulaşması çabasını ortaya koymaya devam edeceğiz. Kentimize hayırlı olsun, hepimize hayırlı olsun” dedi.

Baydemir, son mesajında ise yüzde 10’luk seçim barajına değinerek, şunları kaydetti;

“Maalesef bu ülke on yıllardır nemrudi uygulamalarla adeta baskı altında tutuluyor. İşte nemrudi uygulamalardan bir tanesi de baraj uygulamasıdır. Urfa, Halil-ur Rahman şehri İbrahim’i mücadelenin merkezidir. Tam da bu noktada Urfa’dan İbrahim’i bir mücadele ile baraj, setler birlikte yaşamamızın önünde engel olan setler ortadan kalkacaktır. Benim inancım odur ki; Halil-ur Rahman şehri, İbrahimi bir mücadele ile setlerin ve barajların aşıldığı kent olacaktır. Benim inancım odur ki; Bütün Türkiye’den HDP’nin alacağı oyların toplamının en az yüzde 10’u Urfa’dan çıkacaktır. Yani Urfa, baraj uygulamasının ortadan kaldırılmasında, barajın aşılmasında öncülük yapacak olan şehir olacaktır. Zira Urfa, tanık olmuştur ki ateş suya eylemiştir, bu Urfa’da başarılmışsa barajın aşımı da başarılacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195