Title of a News Article

Baydemir: 'Bakanlıktan istifa ediyorum'...

.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır'ın Sur bölgesinin ‘büyük bir saldırıyla karşı karşıya' kaldığını savundu. TOKİ’nin burada yapacağı kentsel dönüşüme de tepki gösteren Baydemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya yönelk, “Bence siz meslek kimliğinizin de gereğini yapabilirsiniz ve çıkıp "Ey Hükûmet, bu, kültürel mirasa bir saldırıdır, bu bir insanlık suçudur. Ben bir mimar olarak bu suça imza atmıyorum, istifa ediyorum Bakanlıktan." derseniz vallahi insanlık sizi alkışlayacaktır, insanlık sizi alkışlayacaktır” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sürüyor.

HDP Grubu adına konuşan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır'ın Sur bölgesinin ‘büyük bir saldırıyla karşı karşıya' kaldığını savundu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Şimdi Sur'da şehrin dokusu yok ediliyor, hafızalar yok ediliyor. Bu, bir kıyımdır, yıkımdır. IŞİD'in Palmira'ya saldırısıyla, şu anda Sur'un içinde yaptığınız yıkım aynı anlama gelir, aynı sonuçları bünyesinde barındırır" dedi.

 

'ASLA ELE GEÇİREMEYECEKSİNİZ'

Sokağa çıkma yasağına kadar Sur'da hayatın 8 bin yıl boyunca kesintiye uğramadığını belirten Baydemir, "Sur'u ve orada yaşayanları asla ele geçiremeyeceksiniz" dedi.

"Şehirler güvenlik perspektifiyle değil barışla korunabilir" ifadesini kullanan Baydemir, şunları söyledi:

"Şimdi Sur'da şehrin dokusu yok ediliyor, hafızalar yok ediliyor. Bu, bir kıyımdır, yıkımdır. IŞİD'in Palmira'ya saldırısıyla, şu anda Sur'un içinde yaptığınız yıkım aynı anlama gelir, aynı sonuçları bünyesinde barındırır. Sur'un yüzde 90'ına el konmuş durumdadır. Bu, hukuk değildir. Bu, olsa olsa zorbalıktır, haydutluktur. Belediyeyi hiçe sayarak, muhtarları, sivil toplum örgütlerini hiçe sayarak Sur'da yaptığınız her çalışma gayrimeşrudur."

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195