Title of a News Article

Baydemir: Batıya fabrika yol Urfa’ya jandarma karakol

Baydemir: Batıya fabrika yol Urfa’ya jandarma karakol
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Yasin Batan ve Hadle Uğur, merkez Eyyübiye İlçesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve ardından seçim bürosu açılışına katıldı. Adaylara HDP Eyyübiye İlçe Eşbaşkanı Hasan Dürbin de eşlik etti.

Eyyübiye Semt Pazarı ziyareti ardından Eyüp Kent seçim bürosu açılışına katılan adaylar adına Osman Baydemir bir konuşma yaptı.

 

Yaşanan trajediler nedeniyle 20. yüzyılın Ortadoğu ve Yakın Doğu açısından “kayıp yüzyıl” olduğunu söyleyen Baydemir, “21. yüzyılı başta Anadolu ve Mezopotamya ve Ortadoğu coğrafyasında halklarımızın yani Arapların, Kürtlerin, Türklerin, Farsların, Çerkeslerin ne kadar etnik kimlik varsa hepsinin çoğulculukta birliği sağladığı barışın, özgürlüğün, kardeşliğin yüzyılı yapacağız inşallah” dedi.

HDP çevresinde İstanbul’dan Hakkari’ye ülkenin her yerinde büyük bir ittifak oluştuğunu dile getiren Baydemir, bu ittifakın yeni bir yaşamın müjdesi anlamına geldiğini söyledi.

 “Urfa’da genç kardeşlerimden emekçi kardeşlerime, işsiz kardeşlerimden seydalarımıza, kime dokunuyorsak bin ah işitiyoruz. AKP 13 yıl boyunca Urfa’ya layık olamadı” diyen Baydemir’in bu sözleri ardından kitlenin AKP’yi yuhalaması üzerine Baydemir, “Yuhalamayacağız ama sandık başında hesabını soracağız” dedi.

Baydemir’in konuşmasından satır başları şöyle;

 

‘Bizlere reva görülen cezaevidir’

 

“Adeta aklımızla oynuyorlar, aklımızla alay ediyorlar. AKP hükümeti dünyanın 17. büyük ekonomisini oluşturdu. Ya bu 17. büyük ekonomi Eyyübiye İlçesi’ne niye hiç uğramadı? Harran’a, Akçakale’ye, Karaköprü’ye niye bu büyük ekonomi uğramıyor? Çünkü Türkiye’nin batı yakasına fabrika yol Türkiye’nin doğu yakasına, Urfa’ya jandarma karakol. Onlara fabrika yol, bize jandarma karakol. Şu anda Urfa’nın en büyük yatırımı nedir biliyor musunuz? Uluslararası adı verilen ama uluslararası trafiğe neredeyse kapalı olan, gümrüğü olan ama herhangi bir gümrüğü geçmeyen Türkyi’nin tek havaalanının bitişiğinde yüksek standartlı, olabildiğinde çok kapasiteli bir cezaevi inşa ediyorlar. Bizlere reva gördükleri yatırım budur.

Güya Eyyübiye’ye Türkiye’nin en büyük hastanesini inşa ediyorlarmış. Hep beraber soralım kaç yıl önce 1700 kapasiteli hastane sözü verilmişti? Kaç yıl geçti aradan halen açıldı açılacak.”

 

‘AKP tercihini barbarlıktan yana yaptı’

 

2014 yılında büyük bir trajedinin arifesindeydik ve Urfa halkının huzurunda Ankara’ya çağrıda bulunduk dedik ki Suriye’de yaşanan trajediye benzin dökmeyin. O ateşi ancak barışla, ancak ve ancak barbarlığa karşı İŞİD’e karşı net bir duruş ortaya koyarak çözüme kavuşturabiliriz. Maalesef AKP hükümeti tercihini barbarlıktan yana yaptı. Suriye’deki ateşe adeta benzin döktü. Suriye’de dökülen her damla gözyaşında bu hükümetin payı vardır.

 

‘HDP AKP’nin kapattığı kepenkleri de açacak’

 

“Dediler ki Baydemir gelse kepenkler kapanacak. Ortadoğu’da sıfır sorun dediler neredeyse komşuluk ilişkisini sıfırladılar, selam verecek tek bir komşu bırakmadılar. En son Kıbrıs kalmıştı sağ olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan onu da bırakmadı. Esnafımız günü siftahsız kapatıyor. Tek bir siftah yapmadan kepenk indiriyor. Şu anda Urfa’da inen ve bir daha açılmayacak kepenkler var.

AKP’nin kapattığı kepenkleri de inşallah açacağız, kapatmış olduğu dostluk köprülerini de komşularımızla açmış olacağız. Hem Suriye hem de Ortadoğu’nun kardeşlik ve demokrasi hukuku ile inşasının adımlarını atacağız. Sadece Türkiye’ye barışı getirmekle kalmayacak HDP, paradigması ile Ortadoğu’ya da barışı getirecektir. Çünkü barış ne zaman riske girdiyse ne zaman tıkandıysa Sayın Öcalan her zaman barışın kapılarını açtı. Bir kez daha Ortadoğu’da barışın kapılarını açacaktır.”

 

‘Tek yapılacak şey o lambayı söndürmek’

 

“Sizlerle birlikte, Urfa halkının elektriksiz kaldığı günlerin de hesabını soracağız inşallah. O günün hesabını sormak çok kolaydır. Bunun hesabını sormak sizin elinizde. Yapmanız gereken tek şey o lambayı söndürmek.”

 

‘Diyanete hıyanet diyen kimdi’

 

Şimdi ellerinde tek bir şey kaldı, tertemiz inancımızı suistimal etmek. İnşallah Urfa halkı inancıyla itikatıyla ve net duruşu ile hükümetin bu politikasını da boşa çıkaracaktır. Sormak lazım bundan 10-15 yıl önce Diyanet İşleri Daire Başkanlığı hıyanet işleridir diyen kimdi? Refah Partisi’nden kopup AK Parti’yi kuranlardı. Sayın Bülent Arınç bunlardan bir tanesidir. Diyanet İşleri kapatılmalıdır diyenlerden bir tanesidir. Peki ne oldu da HDP’nin inançlar özgür olsun, itikat sahibi iman sahibi insanlarımızın inancı üzerinden devlet elini çekmelidir, camiler özgür olmalıdır dediğinde feryat figan koparıyorsunuz? Çünkü kullanabilecekleri başka bir şey kalmadı. Çünkü başka sermaye kalmadı ellerinde. Dinimiz hırsızlığı yasaklamıyor mu? İhale rantından zenginleştiklerini artık 72 düvel bilmiyor mu? Bundan daha bir yıl önce rabbin ayeti ile telefonda alay eden, bakara makara diyen bakan kimin bakanıydı? Bir kez daha çağrımızı yineliyoruz, ey AKP, ey siyasetin bütün kurumları din üzerinden kirli ellerinizi çekin. İsraf haram değil mi? Aksaray israf değil mi? O halde bırakalım onlar kendi algı operasyonları ile yaşamaya, kendi yalan rüzgarları ile yaşamaya devam etsinler. Bizim vekillerimizin geçmişinde ne bir israf bulursunuz, ne de bir rant bulursunuz, ne de bir menfaat bulursunuz. Allah var gam yok, HDP var rant yok.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195