Title of a News Article

Baydemir durmuyor

Baydemir durmuyor
banner206
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, merkez Haliliye İlçesi’nde bulunan Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Baydemir’e HDP Haliliye İlçe Eş Başkanı Mehmet Melik eşlik etti.

HDP’lileri Dernek Başkanı Hasan Topal ve dernek üyeleri karşıladı. Ziyarette dernek üyeleri, yaşadıkları sorunlara değindi. Baydemir ise, “Kendim insan hakları hareketinden geliyorum, insan hakları kavramı çerçevesinde sürekli hak ihlalinin devam ettiği bir hak ihlali vardır ki o da zorunlu göç ihlalidir. Açıkçası hidroelektrik santralleri amaçlı bütün barajlar hem kültürel doğamızı, hem kültürel mirasımızı, aynı zamanda da süreklileşen bir trajediyi bünyesinde bulunuyor” dedi.

 

‘Kamulaştırma mağduriyeti gidermiyor’

Kamulaştırmanın tek başına mağduriyetleri gidermeye yetmediği vurgusunu yapan Baydemir, şunları dile getirdi;

“Kamulaştırma tek başına bu mağduriyetin giderilmesine yetmiyor. Ve biz yetmeyeceğini ifade etmiştik. Her birinizin bağınız, bahçeniz, koyun sürünüz, tavuğunuz ile bir ekonomik bağınız var. O kamulaştırma şehir merkezlerinde, varoşlarda bir ev sahibi olmaya dahi yetmiyor. Bu bizim temel gündem maddelerimizden bir tanesidir. İnşallah kısmet olursa sizlerle birlikte hem yeni mağduriyetlerin oluşmaması, hem de var olan bu mağduriyetin giderilmesi konusunda büyük bir memnuniyetle ortak çaba sarf edeceğiz.”

Urfa’nın büyük mağduriyetlerinin olduğunu dile getiren Baydemir, “Urfa’nın kaynakları, tarım kaynakları, araziler, güneş ve Fırat var. Mağduriyeti sizler yaşıyorsunuz ama bu sudan elde edilen refahı Urfa halkı yaşamıyor. Çiftçi kazanmıyor. Pamuk elde ediliyor o pamuk 2001 yılında da 1 liraydı bugün de 1 lira. Üretilen pamuk Türkiye’nin batı yakasına gidiyor, orada ipliğe, kumaşa elbiseye dönüştürülüyor. Dolayısıyla bu halk alın teri döküyor ama başkaları kazanıyor. Buna dur demek için de mutlaka bu ülkede, bu şehirde bir muhalefet oluşturmamız lazım” diye konuştu.

“Çok şey istemiyoruz” diyen Baydemir devamla, “Kardeşlerimiz nasıl yaşıyorsa biz de kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bir lokma ekmeğimiz varsa, o ekmek adilane bölüşülsün istiyoruz. Urfa neden 48 tane ilin amele pazarına dönüştürülmüş bunu soruyoruz” dedi.

 

‘Sağlık sektörü yalnızlaştırılıyor’

Baydemir ardından Özel Şanmed Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Opr. Dr. B. Sabri Keser ile görüştü.

Urfa’da hastane ve hekim ihtiyacı olduğunu söyleyen Baydemir, “Demokrasilerde muhalefet olmazsa emin olun kalkınma olmaz. Bir şehirde muhalefet olmazsa hizmet olmaz. Mutlaka etkin bir muhalefetin inşasını da sağlamak gerekiyor ki hizmet gelebilsin” diye belirtti. 

Türkiye’de seçim dönemlerinde vekil adaylarının aktif olduğunu ancak seçimlerde sonra şehirlerin sorunlarının unutulduğunu belirten Baydemir, “Biz doğruya doğru diyen, doğrunun yanında yer alan ama yanlış kimden gelirse gelsin bu yanlıştır diyen bir pratiğin sahibi olacağız” dedi. Sağlık alanında yaşanan kapasite ve hizmet sorunlarının faturasını hekimlerin ödediğini ve hekimlerin tepkilerin hedefi haline getirdiğini söyleyen Baydemir, şöyle konuştu;

“Doğrusu aile hekimliği mevhumu sağlık politikasında büyük bir dönüşüm olarak sunuldu, ama ben yakın zamanda büyük bir krizin Türkiye toplumunu beklediğini düşünüyorum. Sağlık, eğitim gibi kimi kalemler var ki hakikaten bir müşteri gözüyle bakmamamız gereken alanlar var. Giderek oraya doğru götüren ve sektörü de kendi başına bırakma, yalnızlaştırmaya dair bir gidişattan kaygı duyuyorum. Bunların da önlemlerinin alınması lazım.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195