Title of a News Article

Baydemir: Endişe ediyoruz

.

Baydemir: Endişe ediyoruz
banner206

 Hdp Şanlıurfa Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Osman Baydemir, 1 Kasım seçimlerinde iktidar partisi tarafından bir sandık kumpasının kurulmasından endişe ettiklerini söyledi.

Baydemir, milletvekili, 3'üncü sıra adayı İbrahim Ayhan ve diğer adaylarla birlikte İl Seçim Kurulu'nu ziyaret etti. Ziyaret ardından konuşan Osman Baydemir, son dönemde seçimlere gölge düşürüleceği duyumları aldıklarını ve bu konuda Seçim Kurulu'nu bilgilendirdiklerini söyledi. 1 Kasım'da iktidar partisinin sandığa yönelik kumpas kuracağına yönelik endişeleri olduğunu belirten Baydemir, şöyle dedi:

"1 Kasım seçimlerinde sandığa yönelik iktidar partisi tarafından büyük bir kumpasın kurulacağına dair ciddi kaygılar tarafımıza iletiliyor. Müşahitlerimizin köylere alınmaması, sandık kurulu üyelerimize yönelik bir takım kumpas çalışmalarının altyapısının oluşturuluyor olduğu iddiaları, yine sandık kurulu başkanlarına yönelik bir takım tehditlerin devreye konulduğuna dair iddialar, gözlemler, kimi yerlerde HDP'ye oy çıkmaması için tehditler yapıldığı bize ulaştırıldı. Bu iddialara ilişkin endişe ve kaygılarımızı ilettik."

Baydemir, endişelerinin giderilmesini isterken, tüm siyasi partileri sandığa ve dolayısıyla milli iradeye sahip çıkılması çağrısında bulundu. Osman Baydemir başkanlığındaki HDP heyeti aynı kaygılarını daha sonra ziyaret ettikleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e de aktardı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195