Title of a News Article

Baydemir, iddialı konuştu

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, BDP’nin şuanda Şanlıurfa’da yarışı önde götürdüğünü açıkladı.

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, dün akşam "Teke Tek Özel"de Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. 10 yıllık Diyarbakır Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatan Baydemir, “Diyarbakır’da 2004 yılında yüzde 57, 2009 yılında ise yüzde 66 ile başkanlığa seçildim. Cumhuriyet tarihi boyunca Diyarbakır’a yapılan hizmetlerin 3-4 kat fazla hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Baydemir, Genel merkezin yoğun talebi ve Urfa halkının isteği üzerine Urfa’dan aday olduğunu dile getirerek, “10 yıllık yerel yönetim tecrübemi partimizin ve özellikle Urfa halkımızın, seçmenimizin ve hatta hayatı boyunca bugün kadar partimize oy vermemiş kimi dinamiklerin talebini Baydemir olarak ben kıramam. Bazen insanlar kaderinden kaçamazlar. Benim kısmetimde Urfa’da bulunmak vardı. Urfa’da bu demokratik yarışın içerisinde yer almak vardı, inşallah nasip olursa Halil-ur Rahman Şehri’ne hizmet etmek var. Urfa’da çalışmaya başladığım 23 Ocak gününden bugüne kadar neredeyse gitmediğimiz mahallesi, gitmediğimiz sokağı, gitmediğimiz medresesi, gitmediğimiz odası, gitmediğimiz kesimi kalmadı. Şehirlisiyle kırsal nüfusuyla, kent merkeziyle ilçeleriyle, gençleriyle, kadınlarıyla toplumun bütün dinamiklerine dokunabilmek fırsatını buldum” diye ifade etti.

Urfa halkı, bana hizmet bayrağını tevdi ederse Urfa’nın cumhuriyet tarihi boyunca görmemiş olduğu ilgiyi, hizmeti daha açık ifadeyle kentsel vizyonu 5 yıl içerisinde göreceğini vurgulayan Baydemir, “Ama o temsiliyet bayrağı olmasa dahi ben şuanda Urfa’da kazandım. Çünkü partimiz Urfa’da yüzde 18-19 oy oranını geçemiyordu ve şuanda yarışı önde götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Baydemir, programın ilerleyen bölümlerinde Şanlıurfa ile ilgili yapmayı planladığı projelerini anlatırken, Şanlıurfa’da oyların yüzde 51’ine talipli olduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195