Title of a News Article

Baydemir: Kefenin cebi yok

 Baydemir: Kefenin cebi yok
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Serhat Dicle Yüksel Viranşehir köylerini ziyaret ederek destek istediler. Vekil adaylarına HDP Viranşehir ilçe eş başkanları Tamer Şenbayram ve Ayşe Sürücü, Viranşehir Belediye eş başkanları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz eşlik etti.

Kalabalık bir konvoyla köylere giden HDP adayları ilk olarak Germen ve Palağ köylerini ziyaret etti. Kalabalıkların büyük ilgi ile karşıladığı HDP adayları daha sonra Hacuk Köyü’nde kültür merkezi açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Osman Baydemir, “Bazı alışkanlıkları terk etmemiz lazım. Sevinirken veya kutlamalarımızda artık silah patlatmayalım. Silah sadece Kobani’de Şengal’de toprağımızı korumak için gereklidir. Kendi aramızda birbirimize kurşun sıkmak bize haramdır. Sevincimizi annelerimizin tililileri ile, alkışlarımızla ifade edelim” dedi.
Ardından  adaylar Kahnika, Şaabo ve Tilgoran köylerine gitti. HDP’lilerin son durağı olan Eyüpnebi Köyü’nde miting düzenlendi. Mitingde bir konuşma yapan Baydemir, 2014 yılından bu yana Viranşehir’de partilerine desteğin arttığını söyledi.
Baydemir’in konuşmasından satır başları şöyle; 

‘Her musibette bir hayır vardır’
“İnsanlık tarihi acının tarihidir, ama bir o kadar da direniş tarihidir. 100 yıllık tarihimizde halkımız çok zulüm yaşadı. 2014 yılında Şengal, Kobani, Kerkük’te insanlığı bin yıl geriye götürmek istediler. Varlığımızı ortadan kaldırmak istediler. Şükür ki ilk defa Kürdistan’ın her parçasındaki kadınlar ve erkekler tek yürek oldular Şengal, Mahmur ve Kobani’de ülkelerini savundular.”
Her musibette bir hayır vardır. Kürt halkının başına gelen o musibet de bize bir şeyi işaret etti, dininiz mezhebiniz diliniz ne olursa olsun birlik olun, ülkenizi dilinizi kültürünüzü koruyun.” 

‘Parlamentonun kapılarını mazlum halklara açacağız’
7 Haziran’da yapılacak seçim tarihimizin en önemli seçimidir. 7 Haziran’a sahip çıkmak, bütün şehitlerimize sahip çıkmaktır. Annelerin gözyaşına sahip çıkmaktır. Bizim parlamentoya girmemizi istemiyorlar. Bize kapıları kapatırlarsa biz pencereden gireceğiz. Olmazsa paçadan gireceğiz. Bu defa kilit sizin elinizde. Allah’ın izniyle o parlamentonun kapılarını tüm mazlum halklara açacağız.”
 “Konuştuğumuz dilin bir dil olmadığını söylüyorlar. Allah isteseydi hepimizi aynı kimlikte yaratırdı, aynı inançta yaratırdı, aynı dilde yaratırdı. O istedi ki çoğulculuk olsun. Her dil, inanç, kimlik tanrı tarafından yaratılmıştır. Bunlardan bir tanesini inkar ederseniz Allah’ı inkar edersiniz. AKP, CHP, MHP kapısı hayır kapısı değildir. Eğer hayır kapısı olsaydı 80 yıldır bu milletin sorunları çözülürdü. O kapılar zulüm ve yalan kapısıdır. Biz kendi yaralarımıza ancak kendimiz derman oluruz.” 

‘Kürtlerin haklarını bir daha unutmayacaklar’
“Sayın Öcalan’ın büyük emeği ve çabasıyla bir barış süreci inşa edildi. Seçim sathı mahalline girdiğimiz bu günlerde bütün siyasi partiler programlarını yazıya döktüler. Ve bu programlarda AKP hükümeti barış sürecine dair tek bir cümle sarf etmedi. Sordular dediler ki madem ki programınızda samimisiniz, neden barış ve çözüm sürecine ilişkin herhangi bir beyanınız yok. Güya seçim beyannamesi matbaaya gönderilirken çözüm süreci metni matbaada düşmüş. Allah’ın izniyle sandıkta onlara öyle bir ders vereceğiz ki kulaklarına küpe olacak ve bir daha Kürtlerin hakkını unutamayacaklar.”
 “Provokasyonlar ile yine çatışma çıkarmak istiyorlar. Amaçları kendilerini yine mazlum göstermektir.  Zalim zalimliği ile kalsın, kafamızı bile kırsalar cevap vermeyeceğiz. Cevabımızı sandıkta verelim. Sandığa kadar kimseyle kavga etmeyeceğiz. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar açık ve doğru bir çalışma yürüteceğiz.”
 

‘O Mercedesleri nereye götüreceksiniz’
“Urfa adına parlamentoda olan bakan ve milletvekilleri Urfa halkı için bir şey yapmıyor. Onlar ceplerinin derdindeler. Valla kefenin cebi yok. O mercedesleri nereye götüreceksiniz? O bağ bahçeleri nereye götüreceksiniz? Allah bize bir ömür vermiş, bu ömrü milletin hizmetine adayacağız. Dünya malı onların olsun biz özgürlük istiyoruz. Biz özgür olursak Araplar Farslar ve diğer halklar da demokrasiye kavuşacaklar. Eğer biz özgür olmazsak onlar da demokrat olamazlar.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195