Title of a News Article

Baydemir, PKK'yı eleştirdi

.

Baydemir, PKK'yı eleştirdi
banner206

 PKK'nın eylemsizlik pozisyonundan çıkmasının yanlış olduğunu belirten HDP'li Baydemir, "Çıkmasaydı AKP bu savaşı 20 gün sürdüremezdi" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, gündemdeki konulara ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı ifadeler kullandı. PKK'nın eylemsizlik kararını geç ama memnuniyet verici bir olay olarak nitelendiren Baydemir, "PKK eylemsizlik pozisyonundan çıkmamalıydı. Çıkmasaydı AKP bu savaşı 20 gün sürdüremezdi, toplum buna izin vermezdi" dedi.

İşte Baydemir'in açıklamalarından satırbaşları;

"AKP'nin PKK'ye çatışma zeminine çekmek istemesinin nedeni HDP'yi baraj altında bırakmak istemesidir. Ancak yadsınamaz olan HDP'nin PKK ve devletin ortak paydada buluşması ve silahların devreden çıkarılmasını sağlayacak olan yegane siyasal kuruluş olduğudur.

 

"BU GERÇEĞİ URFA DA GÖRÜYOR"

PKK'nın eylemsizlik kararının geç ama memnuniyet verici bir karar. Biz aynı duruşu devletten de bekliyoruz. Kim buna uymaz ise savaşı isteyen de kandan beslenen de odur. Bu gerçeği Urfa da görüyor. Bunu İstanbul'un Tokat'ın, İzmir'in görmesini sağlamak da bizim görevimiz. Benim inancım şu ki toplum bu savaşın Saray'ın savaşın olduğuna inanıyor. Bunu çoğaltmamız gerekiyor.

 

"KÜRTLERDE BİR ATASÖZÜ VARDIR"

Asker, polis, gerilla cenaze başında ağlayan annelerin kardeşlerin feryadı yabana atılacak feryat değil. Urfa'da bugün beş vekilimiz var. Altıncı vekili 5 bin oyla kaybettik. Benim düşüncem AKP bu seçimde bir vekil bile alamayacaktır. Kürtlerde bir atasözü vardır. Artık hırsız ile evsahibi birbirini tanıyor. Burada ev sahibi de şüphesiz halktır.

 

"PKK EYLEMSİZLİK POZİSYONUNDAN ÇIKMAMALIYDI"

AKP' seçim stratejisini savaş üzerine kurdu. Buna rağmen PKK eylemsizlik pozisyonunda çıkmamalıydı. Çıkmasaydı AKP bu savaşı 20 gün sürdüremezdi, toplum buna izin vermezdi. Ama her gün bombalanıp öldürüldüğünüzde bu ne kadar olanaklıdır? Onu da vicdanlara bırakalım."

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195