Title of a News Article

Baydemir: Sabırlı olacağız

 Baydemir: Sabırlı olacağız
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, kent merkezinde bulunan Arap Meydanı ve Mance Mahallesi esnafını ziyaret ederek destek istedi. Baydemir ardından Eyyübiye Topdağı Mahallesi’nde düzenlenen kitlesel halk toplantısına katıldı. Baydemir’e, HDP Eyyübiye İlçe Eş Başkanı Hasan Dürbin eşlik etti.

Baydemir’in konuşmasından satır başları şöyle:

‘HDP camiden seccade çalmalarını engelleyecek’

 “Maalesef 70 yıllık devlet politikaları başka maskelerle ama aynı politikalar ile yaşama konulmaya devam ediyor. HDP Türkiye halklarının inançlarının, farklılıklarının tümünün ortak çatısıdır. HDP halkların yegane nefes borusudur. HDP’nin yükselişi, HDP’nin güç kazanması ile birlikte, HDP ne kadar halklarımızın inançlarımızın umudu haline dönüşüyorsa, o kadar zalimlerin korkulu rüyası haline dönüşüyor. HDP büyüyor, HDP gelişiyor, zalimlerin iktidarı sarsılıyor. Zalimlerin rant kapısı kapanıyor. Zalimlerin camiden seccade çalmalarının önündeki en büyük engel olacak çünkü HDP. Beytülmaldan çalmalarına izin vermeyecek HDP.

Önce Ağrı’da provokasyon yaptılar. 15 tane askeri adeta ölüme terk ettiler. Ama şükürler olsun ki HDP’liler göğüslerini siper ettiler, o insanları sırtlarında taşıyarak hayata kavuşturdular. Ve AKP’nin bir kez daha maskesini düşürdüler, gerçek yüzlerini teşhir ettiler.”

 

‘Bizim dilimiz barışın dili olacak’

“Dün, bugün ve önceki gün provokasyonlarını neredeyse kesintisiz her gün sürdürdüler. Mutlaka Türkiye’nin bir yerleşim biriminde bir seçim büromuza, çalışma yürüten arkadaşlarımıza provokatif saldırılarda bulundular. En son Mersin ve Adana’da bombalı saldırı gerçekleştirdiler. Ne olursa olsun bizler AKP’nin karanlık güçlerin oyununa asla gelmeyeceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bizim dilimiz barışın dili olacak. Duruşumuz barışın, özgürlüğün, birlikte yaşamın duruşu olacak. Bir yandan Hz. İbrahim’in mücadele ruhuyla, diğer yandan da Hz. Eyyübün sabrıyla, yani Urfa’nın hamuru ile hareket edeceğiz.”

 

‘Sandığa kadar sabırlı olacağız’

“AKP’nin temel amacı şudur; önce bizim bürolarımıza saldırmak, karanlık ellerle bizi tahrik etmek, daha sonra sokakta çatışmalar çıkarmak ve dönüp kamuoyuna bakın HDP şiddet yanlısıdır diyerek barajı altında bırakmanın kirli hesaplarını yapıyor. Bunu boşa çıkarmanın yegane yolu, sandıktan sonucu alana kadar sabırlı olmak. Sadece ve sadece seçim çalışması yürütmektir.

 

‘Kardeşlik halayına duracağız’

“AKP öyle bir kirli siyaset ki, görün bakın, nasıl ki bizim bürolarımıza bomba koyduysa yakın gelecekte kendi bürolarına da koyacaklar. AKP kendi bürolarına da saldıracaktır ve böylelikle misilleme yapıldı diyecektir. Bu oyunu boşa çıkarmanın yegane yolu yine metanetli, yine sağ duyulu olmaktır.

Genç kardeşlerim provokasyonları boşa çıkarma konusunda en büyük metaneti, en büyük sağduyuyu, o çelikten iradeyi öncelikle sizden bekliyoruz. İkinci bir husus, burada sevinç gösterisi olarak havai fişek attık. Aman kurban, olayım dikkatli olmamız lazım. Çağrım bütün genç arkadaşlarıma, 7 Haziran gecesi saat 9’a kadar yani zafere kadar, yani Urfa halkı HDP’yi birinci parti yapıncaya kadar havai fişek atmıyoruz. Sevincimizi alkışlarımızla, göz bebeklerimizle birbirimize yansıtarak yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte Türkmeniyle Kürdüyle Arabıyla genciyle yaşlısıyla Urfa’nın kurtuluş meydanında yani Topçu Meydanı’nda birlikte halaya duracağız. O halayın adı da kardeşlik halayı olacaktır. Urfa’nın bir kez daha kurtuluşunun halayı olacaktır.”

 

‘İlk tekmeyi Erdoğan atacak’

“Eğer HDP barajın altında kalırsa, barış masasına ilk tekmeyi vuran Erdoğan’ın kendisi olacaktır. Barışı bozmasına, müzakereyi bozmasına izin vermemek için, bir kez daha bu coğrafyada ret ve inkar politikasının hayat bulması için, sizin siyasi temsiliyetinizin parlamentoda yerini alması lazım.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195