Title of a News Article

Baydemir, Siverek'e çıkarma yaptı

Baydemir, Siverek'e çıkarma yaptı
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir seçim çalışmaları kapsamında Siverek’in köylerini ziyaret etti. Baydemir’e HDP Siverek İlçe Eş Başkanı Kamil Göktaş eşlik etti.

HDP’liler sırayla Dindar, Bayırözen, Hamamveran, Gügercin, Keloşki, Bab, Bahser, Kefcal ve Xarapreş köylerine gittiler.

Bayırözen Köyü’nde konuşan Osman Baydemir, “Kendi yaralarımızı ancak biz iyileştirebiliriz. Bizim yaramızı saracak kimse yok. Ne Şam derman oldu, ne Bağdat, ne de Ankara” dedi. HDP’nin barajın altında kalması durumunda hükümetin “Kürt sorunu yoktur” tavrını sürdüreceğine dikkat çeken Baydemir, “Bir çocuğumuzun yaşamını yitirmemesi için çalışıyoruz. Bu dava bu nedenle kutsal bir davadır” diye konuştu.

 

‘Kin sadece Ankara’ya yarar’

Baydemir, Hamamveran köyünde ise, HDP’nin amacının barışa ulaşmak olduğunu vurguladı. Devamla şunları söyledi:

“30 yıldır içimize hasedi kim soktu? Bizi birbirimize düşürdüler. Kardeşlik hukukunun bozulmasına kim, neden, hangi politika ile vesile oldu? Bu coğrafyanın bütün insanları kardeştir. Bizler aynı kültürün, aynı dilin, aynı inancın evlatlarıyız. İstediler ki kardeş kardeşi vursun ki birlik oluşmasın. Büyük bir uyanış var. Ancak biz birbirimizi kucaklayıp birbirimizi affedebiliriz. Kardeşlik hukukunu inşa edebiliriz. Kinin sonu yoktur ve bunun yarayacağı tek bir mekanizma var o da Ankara’dır.”

8 Haziran’dan sonra gitmeyecekleri tek bir köy kalmayacağını kaydeden Osman Baydemir, “Ayranını içmediğiniz, ekmeğini yemediğimiz tek bir köyümüz kalmayacak. Ve esas amacımız da kardeşlik hukukunu bir kez daha inşa etmektir. Hepimiz ne eksiğimiz varsa açık yüreklilikle ortaya koyacağız. Biz kardeşimizden helallik diliyoruz, kucaklaşmak için geldik. Maksatları bizi aç bırakıp düşünmemizi engellemektir. Bu devlet 80 yıldır bizi parçaladı. Hepimizi karakola muhtaç etti. Biri mezara, diğeri karakola girdi” diye konuştu.

 

‘Kafamızı kırsanız da karşılık vermeyeceğiz’

HDP’nin Türkiye genelinde 60 bürosunun saldırıya uğradığını, parti arabalarının taşlandığını ve arkadaşlarının darb edildiğini hatırlatan Baydemir,  “Biz onlara tek bir taş bile atmadık. Kendimizi koruyamaz mıyız, koruyabiliriz. Ama biz diyoruz ki savaş uzak olsun. Bize düşmanlık yapsanız da karşılık vermeyeceğiz. Kafamızı da kırsanız karşılık vermeyeceğiz. Ancak bu duruşla onların politikalarını boşa çıkarabiliriz. Zor ve zahmetli bir yoldur ama nefsimize hakim olacağız. Yarın bugünden daha iyi olacak ama bunun için sabretmemiz lazım” dedi.

 

‘Baraj aşılmazsa barış masasına tekme atacaklar’

Bahser Köyü sakinlerine seslenen Baydemir burada da HDP’nin barajı aşması durumunda barışa giden yolun açılacağını dile getirerek,  şunları söyledi:

“En büyük kaygımız eğer barajı aşmazsak bu hükümet barış masasına tekme atacak. Diyecek ki sizin arkanızda kimse yok, bu halk sizi desteklemiyor, Kürt sorunu da yoktur. Bir 30 yıl daha birbirimizi götürüp getireceğiz. Rabbim öyle bir süreci nasip etmesin. Yapmamız gereken tek şey var, kardeşlik elimizi birbirimize uzatmamızdır.”

 

‘Barıştan başka şansımız yok’

Kapı anlamına gelen Bab Köyü’nde ise “İnşallah barışın kapısı olacak bu köyümüzün kapısı” diye belirtti. Devamla şunları söyledi:

“Şu anda içerisinde bulunduğumuz atmosfer, bütün Ortadoğu coğrafyası açısından Basra’dan Akdeniz’e kadar, mağripten maşruka kadar maalesef acının coğrafyası haline dönüşmüş durumda. Hemen yanı başımızdaki komşularımıza baktığımızda, zamanın ruhuna baktığımızda barışı inşa etmekten başka bir şansımız yok. Bundan dolayıdır ki bu seçim bu halkın 70 yıllık emeğinin, alın terinin sonucunu alıp almayacağının seçimidir. Bir 40 yılın daha çatışma ile geçmemesi için yekvücut olmamız gerekiyor. Mühür bir kez daha halkın elinde. Bu mührü bir kez daha barış için kullanın. Bütün hayat çocuklarımız için değil mi? Onlara hem aydınlık yarınlar bırakmak, hem barışı bırakmak hem de namerde muhtaç olmamalarını sağlamak bizim sorumluluğumuz. Ancak birlikte barışın kapısını açabiliriz. Bunun için size ihtiyacımız var.”

 

‘Urfa’dan beklentimiz çok büyük’

Son olarak Keloşki Köyü’nde konuşan HDP Urfa Adayı Osman Baydemir, “Bu seçim bir milletin var olma yok olma seçimidir. 78 milyon insanın bir arada yaşama seçimidir. Urfa bu seçimde öncülük yaparsa ve gerçekten HDP’yi birinci partiye dönüştürürse bizim baraj sorunumuz kalmaz. 2011 yılında biz 117 bin oy almıştık, 2014 yılında kediler de kendi payını aldılar buna rağmen 246 bin oy aldık. Yüzde yüzü aşan bir teveccühle karşılaştık. Bu seçimde Urfa’dan beklentimiz çok büyüktür” diye belirtti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195