Title of a News Article

Baydemir sorduğuna pişman oldu!

Baydemir sorduğuna pişman oldu!
banner206

 Şanlıurfa milletvekili adayı Baydemir'e durumunu sorduğu bir nakliyeci, "Ne işinden bahsediyorsun. 9 bin lira kredi kartı borcum var, tefecilere her ay ödeme yapıyorum." dedi.

Nakliyeciler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı Osman Baydemir'e dert yandı. Baydemir'in durumunu sorduğu bir nakliyeci, "Ne işinden bahsediyorsun. Mazot 4 lira olmuş, 9 bin lira kredi kartı borcum var, tefecilere her ay ödeme yapıyorum." diyerek dert yandı.

ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, merkez Eyyübiye ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Baydemir'e, HDP Eyyübiye İlçe Eş Başkanı Hasan Dürbin eşlik etti. İlk olarak Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret eden HDP'liler, Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bayat ve şoförler tarafından karşılandı.

"NE İŞİ BAŞKANIM?"

Bir kamyon şoförüne "İşler nasıl gidiyor?" diye soran Baydemir'e şoförün cevabı şu oldu: "Ne işi başkanım? Sen neden bahsediyorsun? 1 litre mazot 4 lira. Bir buçuk liraya buradan İstanbul'a iş bulamıyorum. İstanbul-Diyarbakır 110 litre yakıt yakıyor. Buradan bin liraya gidiyorum, oradan iki bin 500 liraya geliyorum. Şu anda 9 bin lira kredi kartı borcum var, her ay tefeciye para ödüyorum. Bandrollerimi ödeyemiyorum."

"ASIL MESELE BU VERGİLER NEREYE GİDİYOR?"

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek vergi alan ülke olduğuna dikkat çeken Baydemir, "Bu kadar büyük bir vergi sisteminin olduğu bir ülkenin dünyanın en zengin ülkesi olması gerekiyordu. Asıl mesele, bu vergiler nereye gidiyor? Rant ekonomisi olursa bereket de olmaz." şeklinde cevap verdi.

"SAĞOLUN BİR TEK SİZİ GÖREBİLDİK"

Ayrımcılıktan ve sitenin günlük yaşama uygun olmaması dolayısıyla ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayet eden nakliyeciler, "İnsanlar nereye gitsin, nerede bir duş alsın. Bunların da ihtiyaçları var, bunlar da insandır. Niye gündeme getirmiyorlar, niye yapmıyorlar. Antep kadar mı olamıyoruz, Mersin kadar mı olamıyoruz, Adana kadar mı olamıyoruz? Biz de insanız. 13 senedir nakliyeciler olarak buradayız, bizi sivil toplum olarak görmüyorlar. Sağolun bir tek sizi görebildik." diye konuştular.

"DEĞİŞİM ZAMANI GELMİŞTİR"

Hükümetin uygulamalarından toplumun her kesiminin şikayetçi olduğunu belirten Osman Baydemir, şunları söyledi: "Bu öyle bir düzen ki karnı tok olanın karnı aç olandan bîhaber olduğu bir düzendir. 13 yıl boyunca bu kentte hükümet iktidardır. Neresi düzgün diye sorarsanız, vallahi düzgün bir yer yok. Emeklisi, işçisi, taşeron işçisi, genci, engellisi, kamyon şoförü, nakliyatçısı. Kime dokunuyorsak bin tane ah işitiyoruz. Ne demişler, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Mühür sizin elinizde. Bu demokrasidir. Her yönetim gelir, hizmet ederse destek görür, hizmet etmezse o destek geri çekilir. Sizler nakliyatçısınız, mal yüklediniz, malı alıp bir şehre götüreceksiniz, yolda araban motor yaktı, fren patladı ve onun tamiri mümkün değil. Siz o malı o kamyonda mı bırakırsınız? Başka bir kamyon çağırırsınız, o malı o kamyona yüklersiniz, yolunuza devam edersiniz. Bu kamyon fren patlatmış, bu kamyonun bizi nereye çarpacağı belli değil. O yüzden hem kaptanın, hem de kamyonun kendisinin değiştirilme zamanı gelmiştir. Türkiye'de değişimin zamanı gelmiştir."

"EN AZ 80 VEKİL"

Muhalefetin olmadığı bir ülkenin ilerleme şansının da olmayacağını dile getiren Baydemir, "Bu sistem, ne kadar soyarım, ne kadar yolarım üzerine kurulu. Bütün bunların yasal mevzuata bağlanacağı zemin parlamentodur. Bunların yasalarının çıkması için mücadele başlatmamız lazım. Bunun için de en az 80 vekille HDP'yi parlamentoya taşımanız lazım. Siz bunu yaparsanız, sizin avukatınız olmak da bizim boynumuzun borcu olsun." diye konuştu.

"Urfa'dan 6 vekil çıkaralım." diyen Baydemir, AK Parti'nin 2014 seçimlerinde vadettiği 763 projeyi hatırlatarak, "6 vekil çıkaralım ki, 763 projenin hiç olmazsa 63 tanesi yaşam bulsun. 763 proje ile valla Urfa halkının aklı ile alay ettiler. Bizim aklımızla alay edenlere hesap sormanın da vakti gelmiştir." ifadelerine yer verdi. Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Hayati Harrani Mahallesi esnafını ziyaret ederek destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195