Title of a News Article

Baydemir’i PKK’lılar korudu!

.

 Baydemir’i PKK’lılar korudu!
banner206

TSK'nın operasyon yaptığı Kandil'deki Zergali bölgesine giden ve aralarında Urfa Milletvekili Osman Baydemr’in de bulunduğu HDP heyetini, PKK’lılarla IKYB yetkilileri karşıladı. Heyetin korumasını eli silahlı teröristler yaptı.

HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım ve Hüda Kaya'dan oluşan heyet, Türk savaş uçaklarının hava operasyonu düzenlediği Kandil Dağı yakınlarındaki Zergali bölgesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Heyeti bölgenin girişinde PKK'lı teröristlerle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri karşıladı. Baydemir, köyde sivil halkın bulunduğunu iddia ederken, çevresinde eli kaleşnikoflu teröristlerin koruma yapması dikkat çekti.

 

BÖLGEYE ZİYARETE GİTTİLER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, F-16'larımızın vurduğu Irak'ın kuzeyindeki Zergali bölgesinde incelemelerde bulundu. HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım ve Hüda Kaya'dan oluşan heyet, Türk savaş uçaklarının hava operasyonu düzenlediği Kandil Dağı'na yakın Zergali bölgesini ziyaret etti.

Heyeti bölgenin girişinde bir grup PKK'lı ve yerel halktan vatandaşlar karşıladı. Ziyaret esnasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri de hazır bulundu. Heyet, Türk savaş uçaklarının bombaladığı iddia edilen yerleşim yerlerinde bazı evlerde inceleme yaptı.

 

"SİVİLLER YAŞIYOR" İDDİASI

Baydemir, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, mamur bir köy olduğunu ve sivillerin yaşadığını öne sürdüğü Zergali'de hiçbir örgütün askeri kampının bulunmadığını savundu. HDP'liler ziyaretinin ardından Süleymaniye kentine geçti.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 15:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
keke
keke - 9 yıl Önce

o da eli silahsız pkk teröristi zaten yazık ki bu adama urfa milletvekili diyorlar ben bu adamı vekil olarak kabul etmiyorm

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142