Title of a News Article

Bayık, Yaşanan Susuzluğa Yanıt Verdi

Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan’da yaşanan susuzluk sorunuyla ilgili olarak tv ekranlarından soruları yanıtladı.

 Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan’da yaşanan susuzluk sorunuyla ilgili olarak tv ekranlarından soruları yanıtladı.

 

Son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların artış göstermesiyle birlikte içme suyunun yetersiz olması ve yeni döşenen şebekenin faaliyete girmemesi nedeniyle Hilvan’da yaşanan susuzluk sorununa ilişkin soruları yanıtlayan Bayık şu sözlere yer verdi:

 

“ Hilvan’da yaşanan susuzluk sorunu vatandaşlardan daha çok bizleri rahatsız etmektedir. Daha önce içme suyu ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmamış olmasından dolayı, bizim başlattığımız çalışmalar elbette zorlu aşamalardan geçti. 5 Yıl içerisinde içme suyu ile ilgili gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık. 110 Kilometre içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle birlikte Hoşin köyünden de 18 Kilometrelik isale hattını döşeyerek yeni yaptığımız 3 bin tonluk su deposuna bağladık. Bununla beraber aynı çalışmalara kapsamında pompaj binasını da bitirdik. Şu an da işin mekanik kısmı olan pompaların yerleştirilmesi kaldı” dedi.

 

Hukuki Engeller Çalışmaları Geciktirdi

 

İçme suyu için döşenen yeni şebekenin faaliyete geçmemesinin sadece pompaj sisteminin mekanik kısmından kaynaklanmadığını belirten Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, isale hattı ve pompaj merkezi sisteminin yer aldığı yapıların yer aldığı arazilerde de bir takım hukuki sorunların yaşadığını söyledi.

 

Bayık “ İçme suyu ile ilgili söz konusu yapıların bulunduğu arazilerde çıkan bir takım hukuki sorunlar sürecin uzamasına neden oldu. Aynı zamanda ihaleyi alan firmanın da işini yeterince yapmaması ve işi geciktirmesi nedeniyle de söz konusu muhatap firmaya yaklaşık 450 bin TL para cezası kesilmiştir. Daha önce bu işin ihalesi Özel İdare yapılmıştı. Şanlıurfa’nın büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdaresi bilindiği gibi kapandı. Bu nedenden dolayı işin takibini başta Vali muavini Ramazan Seçilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte yapıyoruz. Gereken neyse yapılacaktır”

 

Hilvan’da yaşanan susuzluktan en çok kendisinin rahatsız olduğunu sözlerine ekleyen Bayık, Hilvan belediyesinde çalışan bütün ekipler yaşanan sorunun bir an evvel bitmesi ve sorunun kökten çözülmesi için zaman kaybetmeden büyük bir çalışma içerisindedir. İnşallah bu sorun en geç 2 ay içerisinde bitecektir. Bu konuda Hilvanlı hemşerilerimizin biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195