Title of a News Article

Bayram öncesi ortak açıklama yaptılar

Bayram öncesi ortak açıklama yaptılar
banner206

HABER: ALİ UZUN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi siyasi partilerden mesajlar gelmeye başladı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül öncülüğünde bir araya gelen milletvekilleri ve belediye başkanları ortak bir açıklama yaparak, Şanlıurfa halkını yapılacak olan bayramlaşma törenine davet ettiler.

Pazartesi günü Kurban Bayramının 1. günü ve İslam Aleminin en önemli bayramlarından birisi. Kutsal topraklara giden hacılar ise Arafat'a çıkma sevinci ile bayramı yaşayacaklar. Öte yandan dünya genelinde tüm müslümanlar bir Kurban Bayramını daha görmüş olacak.

Bu nedenle AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül öncülüğünde bir araya gelen Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci birer açıklama da bulunarak öncelikle Şanlıurfalı hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin Kurban bayramlarını kutladılar.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan bayramlaşma töreni, Salı günü yani bayramın 2. günü Hacı Bekir Sofrasında saat 11:00'da düzenlenecek. Hacca giden Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Dr. Halil Özcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin dışında bayramlaşmaya tam kadro katılım sağlanacağı İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından belirtildi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ev sahibi olarak ilk açıklamayı yaptı.

Beyazgül konuşmasında şunları söyledi;

“Bayramlar, kardeşlik ruhunun, sevgi ve sevincin paylaşıldığı günlerdir. AK Partimizde de bayramlaşmamız 2. Günü Hacı Bekir Sofrasında saat 11:00’da olacaktır. 15 temmuz gecesi, ülkemiz Fetö terör örgütü tarafından bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Milli birlik ve beraberlik içerisinde aynı bayrağın altında aynı milli düşüncelerle halkımız dün dil ırk renk, hiç bir şeye önem vermeden bir araya gelmiştir. Önümüzdeki bayramda önemli değerlerimiz için bir araya gelme günümüzdür. Kurban paylaşmak, kardeşlik ruhunu canlı tutar, güzelliklere vesile olur. Bugün biliyoruz ki tüm İslam coğrafyasında ve dünyanın birçok yerinde mazlum milletler, sıkıntı içerisindedirler. Biz de bu yüzden bayram sevincini onların da yaşaması temennisi dileğini buradan seslendiriyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin gelecek kurban bayramını şimdiden tebrik ediyoruz.”

Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de birer açıklamada bulunarak hemşerilerinin bayramını kutladılar. 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195