Title of a News Article

BBP Genel Başkan Yardımcısı, Urfa'da kime yüklendi

.

BBP Genel Başkan Yardımcısı, Urfa'da kime yüklendi
banner206
 Partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı KaptanKartal, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert eleştirilerde bulundu.

Parti İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen BBP Genel Başkan yardımcısı Kaptan Kartal, İl Başkanı Sabri Çavcı, BBP MKYK Üyesi İhsan Kaya ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Havuz denen medya halen Öcalan'a güzelleme; 'şeker oğlan Selo'ya da suçlama yapıyorlar. Ne farkları var. Şeker Oğlan Selo, havuz başında sefa sürüyor. Öcalan, İmralı'da sefasını sürüyor. Olan bin yıllık mayaya oluyor. Olan polislerimize, askerlerimize oluyor. Olan vatandaşlarımıza oluyor. Ne yazık ki ülkeyi getirdikleri durum ortadadır" dedi.

"HDP KAPANSIN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin kapatılması' önerisine de destek verenKartal, "Evet HDP kapanmasın ama teröre şiddete bulaşmışsa tabi ki kapanacak. Dünyanın neresinde teröre bulaşmış, şiddete bulaşmış bir siyasi bir partinin kapatılmadığı görülmüştür. Hem kapatılsın hem de içindeki teröre bulaşmışlar çıksın hukukun karşısında yargılansın" diye konuştu.

SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Demirtaş'tan PKK'ya yönelik silahsızlanma çağrısında bulunmasını isteyen Kartal, "HDP'ye de sesleniyorum. Millet size 'gidin PKK'ya destek verin' diye oy vermedi. 'Gidin kanı durdurun' diye oy verdi. 'Havuz başlarında sefa sürün' diye size oy vermedi. Ey Demirtaş, eğer sende yürek varsa, gelirsin Urfa'ya, 'PKK'ya silah bırak' dersin, 'kan dökmeyin' dersin, 'terör estirmeyin' dersin. Birazcık yürek varsa bunu yaparsın. Çıkıp da 'Türk devletine silah bırak' demezsin. Dünyanın neresinde görülmüş, devletin silah bıraktığı. Terör örgütüne silah bıraktırmıyorlar gelip devlete silah bıraktırmaya çalışıyorlar. Bu şeker oğlan pozlarından vazgeç. Gel bu bölgede PKK terör örgütüne silah bırak de, biz de senin demokrasiye, adalete, hukuka olan inancına inanalım. Bunları yapmadığın müddetçe şuan işlenen suçların tamamına ortaksınız ve günü gelince sizlerden Allah'ın izniyle hesap soracağız" dedi.

Kartal ABD'nin havuç siyaseti uyguladığını ileri sürerek, iktidara da çağrıda bulundu. Terörün, Kandil'i bombalamakla bitirilemeyeceğini savunan Kartal, şöyle devam etti:

"Bu gittiğiniz yolda, Diyarbakır'dan kaldırdığınız uçaklarla, Kandil'i bombalamayla terörü bitiremezsiniz. Sadece Amerika'nın size uzattığı havuç karşılığında yani 'IŞİD terör örgütüyle mücadele etme' adına, yapılan saldırılarla terörü bitiremezsiniz. Amerika'nın uzattığı 'Kandil'i bombalayın' havucu terörü bitirmez. Önce terörün içerideki yuvalarını yok etmeniz lazım. Siz terör örgütüyle içeride mücadele etmedikten sonra dışarıyı gidin her gün bombalayın hiçbir şeyi ifade etmez. Yine durmayacak."

PKK İLE MÜCADELEDE İHALE ÖNERİSİ

KartalPKK ile mücadelenin HDP'li belediyelerin ihalelerinden başlaması gerektiğini savundu. HDP'li belediyelerin PKK'lılara yemek götürdüğünü ileri süren Kartal, "Buradan net olarak söylüyorum. Evet PKK ile mücadele etmek mi istiyorsunuz. O zaman HDP'li belediyelerinde kimler ihale alıyor, buyurun gidin araştırın. HDP'li belediyelerde, siciliPKK'dan bozuk olan, KCK'dan bozuk olan kaç kişi çalışıyor, gidin orada görün. Eğer sizPKK ile mücadele etmek istiyorsanız, 'HDP'li belediyelerin PKK'lılara yemek götürdüğünü gördük', gidin onlarla mücadele edin" diye konuştu.

Kartal basın açıklamasının ardından parti yöneticileri ile toplantı, üyelerle ise sohbet gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195