Title of a News Article

BDP'den açıklama geldi

BDP'den açıklama geldi
banner206

Barış ve Demokrasi Partisi Urfa İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen, hiç kimsenin Türkiye’nin farklılıkları ve renklerinin bir arada yaşama özleminin önüne geçemeyeceğini söyledi. 

BDP’nin Urfa’da oylarını bir önceki seçime göre artırdığını belirten Erkmen, “Toplumsal değişim dönüşüm bir günde olmuyor, zulmedenlere karşı zaferi mutlak kazanacağız. Zafer bizler açısından kaçınılmazdır” dedi.

BDP Urfa İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzeldi. Basın toplantısına HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, BDP Parti Meclisi Üyesi Sait Üçlü, BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Leyla Akça, Eyyübiye Eşbaşkan adayı Şükrü Turgut, Karaköprü Eşbaşkan adayları Gülay Koca Öztürkoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Basın toplantısında konuşan BDP Urfa İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen, seçim sonuçlarını BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir’in değerlendireceğini ancak seçim günü yaşanan soğuk hava koşulları nedeniyle rahatsızlandığını ve bu nedenle basın açıklamasına katılamadığını aktardı.

BDP’nin Urfa’da rakibinin sadece AKP değil, uluslararası sermaye olduğunu dile getiren Erkmen, Ceylanpınar’da çıkan sonuca itiraz ettiklerini belirterek devamla şunları söyledi:

“Sonuç ne olursa olsun bizler açısından da Ceylanpınar, Birecik halkı açısından da eğer bunlar bizden alınır AKP’ye verilirse meşru değildir. Bizler açısından da halkımızın vicdanı açısından da meşru değildir. Dönen olay açık ve nettir. Ceylanpınar’da dört ayrı yerde BDP’ye oy vermiş ve yakılan oylar var. Yine müşahitlerimize yönelik sandık başında tehditler var. Açık oy kullanma var, blok oylar var. 300 seçmeni olan köyde, 300 kişi AKP’ye veriyor bir tane de iptal edilen oy yok. Aynı kalemle imza atılmış. Kenar mahallelerde dağıtılan şeker, yağ, para ve rüşvetin bini bin para.”

Tüm bu ihlalleri seçim kuruluna iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını kaydeden Erkmen, “Biz hiçbir zaman gerginlikten yana olmadık. Halkın yansıyan iradesi sandıkta bir başkası tarafından yakılacak, müşahitlerimiz dövülecek, sandık başına alınmayacak, bir partinin milletvekili bir köyde müşahidimize hakaret edecek ‘Seni linç ettireceğim’ diyecek ve biz de bunu seyredeceğiz. Barışçıl istemin ismi bu değil, bu teslimiyettir” diye konuştu.

 

‘Ceylanpınar’da yaşanan şiddet değil’

Demokratik haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayan Celalettin Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ceylanpınar’da iki gündür yaşanan ve ismine çatışmalı ortam denilen şey, demokratik istemlerin bizler tarafından vazgeçilmezliğinin sesidir. Koşullar şartlar ne olursa olsun biz direngen, halkın yanında yer alan bir siyasi parti geleneğini sürdürüyoruz. AKP’nin bugüne kadar demokratikleşme ve açılım dediği şey, sıkıştıkları an Çiller’in Doğan Güreş’in ve diğer çetelerin tarzı dışında hiçbir tarzı bu halka layık görmemeleridir.”

 

Urfalılara teşekkür etti

İl örgütü ve tüm parti yapısı adına Urfalıları kutladığını dile getiren Erkmen, “Çok daha iyi sonuç alınabilirdi belki ama halkımız seçim startı verilmesi ile birlikte dükkanını açmadı, kadınlar evlerini ihmal etti, gençler okullarına gitmedi, başka şehirlerde okuyan öğrenciler imkansızlıklarına rağmen geldiler ve burada çalışma yürüttüler” diye konuştu.

Hiç kimsenin Türkiye’nin farklılıkları ve renklerinin bir arada yaşama özleminin önüne geçemeyeceğini vurgulayan Celalettin Erkmen, BDP’nin Urfa’da oylarını bir önceki seçime göre artırdığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sona erdirdi:

“Toplumsal değişim dönüşüm bir günde olmuyor, zulmedenlere karşı zaferi mutlak kazanacağız. Zafer bizler açısından kaçınılmazdır. Halkımızın örgüt yapımızın sabrını kimse sınamasın. Şiddet içeren hiçbir eylemden yana olmayacağız, barış sürecinin devam etmesi konusunda elimizden geleni yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195