Title of a News Article

Beyazgül, açıklamada bulundu

 AK Parti Şanlıurfa il başkanlığı milletvekili adaylığında Sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini almak için bir temayül yoklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı açıklamada,  5 Bin civarında kişinin oy kullandığını belirterek, temayül yoklamasına katılan herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Odası, OSB, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği,  MÜSİAD ve TÜMSİAD’ın yanı sıra, çevre ilçelerden de oda ve dernek yöneticileri oylama için sandık başına gitti.

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala AK Parti, Türkiyede bir ilki gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi Milletvekili adaylarını belirlemek için Türkiye’nin 81 ilinde bulunan STKlarla bir temayül oylaması yaptı.  GAP Arena Spor Salonunda davul zurna eşliğinde başlayan oylamaya, dernekler masasından yazı getiren tüm STK'lar katıldı.

SEÇİME ŞAİBE KARIŞTI 
Bazı milletvekili ve aday aday adayı yakınlarının çok sayıda oy kullandığı görüldü. Oy pusulası ve kimlik kontrolü yapan parti görevlilerinin de işlerini suiistimal ettikleri göze çarptı. Seçimlere katılmayan bazı STK üyelerinin yerine de oy kullanıldığı ortaya çıktı. Bunu öğrenen STK üyeleri duruma tepki gösterdi. Ayrıca AK Parti'ye yakın olmayan STK'ların seçimlere katılmadığı öğrenildi. 

 

280 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANILDI
Oylamaya katılanlar AK Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen oylama kâğıdına 280 aday adayı veya dışarıdan isim yazma hakkını kullandılar. Saat 17'ye kadar süren oylama sonrası oylar mühürlenerek torbalara konuldu ve Ankaraya gönderildi.

 

BEYAZGÜL: 5 BİN KİŞİ OY KULLANDI
AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, temayül yoklamasının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu demokrasi şölenine katılan eğilimlerini belirten ve oylarını kullanan sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Parti teşkilatımız böyle büyük bir organizasyonda kusursuz görev yapmıştır. Seçim için 30 masa kuruldu, her masada 3’er kişi görevlendirildi. Ayrıca masaların gözlemcisi oluşturuldu. 5 Bin civarında oy kullanıldı. Kullanılan bu oylar çuvallara konularak ağızları mühürlendi ve genel merkezimize gönderildi. Genel merkezimiz bunların sayımını yapacak. Bu yoklama da aday belirlemede etkili olacaktır” dedi.

Bu arada sonuçların açıklanmayacağı öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195