Title of a News Article

Bilgin'den çarpıcı açıklamalar...

özel haber

Bilgin'den çarpıcı açıklamalar...
banner206

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin Hayırsever kimliği ile tanınan İş adamı Sadettin Bilgin,Birecik ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini Urfastar Gazetesinde Gazeteci-Yazar Reşat Uzun'a  değerlendirdi.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yıllarca başarıyla sürdüren ve sayısız hizmetlere imza atan Bilgin, Birecik  ilçesinde halkın talep ettiği sorunların çözülmesi için ortak akılla hareket edilmesiyle çözüleceğini söyledi.

İş adamı ve hayırsever kimliği kadar İlçenin siyasi gelişmelerinin de aktif olarak yer alan isimlerin başında yer alan Sadettin Bilgin'in yeniden Politikaya girmesi için ilçe halkı tarafından baskı yapıldığı ileri sürülürken, Bilgin'in AK Partiden Milletvekili aday adayı olacağı doğrulandı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından devlet şeref  beratı ile ödüllendirilen Bilgin, yeni Türkiye yolunda Birecik-Halfeti ve  Bozova ile Suruç bölgesinde siyasi boşluğu doldurabileceğini söyledi. AK  Partiye yakınlığı ile bilinen ve bu dönem siyaset arenasında bende varım diyen Sadettin Bilgin' AK Partide siyaset yapmak istiyorum, halkımızın taleplerini biliyorum, yaptığımız değerlendirmede 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde Ak Partiden Milletvekili aday adayı olmak istiyorum' dedi.

BİRECİK İLÇESİNİN SORUNLARI ÇOK      

Fırat'ın İncisi Birecik ilçesinin mutlaka yukarıya doğru yeni İmar alanları açılarak genişletilmesi ve ilçeye  Doğalgazın getirilmesini gerektiğini ifade eden İş adamı Sadettin Bilgin şöyle konuştu' Birecik kalesi restore edilerek turizme açılması  kale şuanda restore edilmektedir. Kale Turizm açısında önemli bir etken olacaktır, emeği geçenleri kutluyorum,Birecik’e gümrük kapısının açılması, ilçemize gelen turistler için büyük bir sorun   Olan barınma için Birecik ve halfetiye otel yapılması, Birecik köprüsünün eskimiş olduğundan yanına yeni   bir köprü yapılması ve eski köprünün yayalara bırakılması,Birecik tünelinin genişletilmesi ve üzerinin Açılması

kelaynak yolu ve baraj yolu üzerindeki kayaların Tıraşlanması ve aynı yol güzergâhına 3 adet köprüler inşaa   edilmesi,Birecik ve Halfeti’ye  bağlı köylere Birecik barajın’ dan su  alınarak fıstık ve tarlalara sulama yapılması, fıstık işleme tesislerinin kurulması,  su ürünleri üretiminin başlatılması ve bununla ilgili konserve işletmelerin açılması,Birecik’e fakülte kurulması,Birecik’e otoban yapılmasına rağmen Birecik, Halfeti ve köyler otobandan faydalanamıyor,Halfeti–Göklü–yaylak-Bozova arasında bulunan yol kullanılmayacak duruma gelmiştir vatandaşlarımız bu yolun bozuk olmasından çok şikâyetçidir. Bu yolların bir an önce yeniden asfaltlanması,k1-ve k2 belgesi egzoz emülsiyon şoförlerimizi mağdur etmiştir.k1-  k2 belgesinin kaldırılması ve egzoz emülsiyon ölçümünde kaldırılmalıdır,Birecik’in kanalizasyon suları Karşıyaka ve Birecik tarafından Fırat nehrine akmaktadır. Bu suyu Birecik ilçesi ve köyleri, mezra halkı, Suruç halkı Nizip’in köyleri ve Karkamış halkı içme suyu olarak kullanmaktadır, bu sorunlara çözüm bulunulmalıdır.

Birecikli  hayırsever iş adamı Bilgin Birecik fıstığının değerlendirilmesi için fıstık işletmesinin kurulması ve patentinin alınması gerektiğini vurgulayarak' Fıstık Bireciğe ait olmasına rağmen Antep bunun patentini alarak sahip çıkmıştır. Birecik fıstığının tadı daha başkadır.Birecik fıstığı ve Antep fıstığı ayrıdır.ilçemizde fıstık işletmeleri ve gerekli donanımlara ait fabrikalar kurulması ve fıstığın Birecik'te işlenip ihraç edilmelidir'dedi.

HAYIRSEVER KİMLİĞİ BENİ MUTLU EDİYOR.

 

Birecik ilçesinde başta eğitim kurumları olmak üzere çok sayıda sosyal tesisin yapılmasında örnek iş adamı olarak gösterilen Sadettin Bilgin' e eğitime verdiği destekten dolayı  iki yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından plaket verilmişti. Cumhurbaşkanı tarafından kendisine verilen plaketin Onur verici olduğunu kayıt eden Bilgin, yaptığı hizmetleri şöyle açıkladı.

* Altınova köyünde Hadice ve sadettin Bilgin altı sağlık ocağı ve 2 lojman

*Sadettin ve Miyese Bilgin ilköğretim okulu 14  derslik 4 katlı

* TOKİ bölgesinde Yusuf İzlettin –Sadettin Bilgin Anadolu kız lisesi 18 derslik 4 katlı 

* Orman fidanlık yanında Sadettin Bilgin Gençlik kültür ve eğitim merkezi

* Kurtuluş mahallesinde Sadettin- Miyese Bilgin ana okulu

 *Meydan mahallesi 10 temmuz caddesinde sadettin bilgin 1 nolu taziye evi hizmete açıldı

 *Hocaşerif mahallesinde 2. Nolu taziye evi.

 *Cumhuriyet mahallesinde meçan kapısı zemin katında 3 nolu taziye evi , 1 katında kuran kursu

 *Mezra mahallesinde 4 nolu taziye evi

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                       

 

                                                                                                                                                       

 

                                                                                                             

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195