Title of a News Article

Binici partisinden ayrıldı

 Binici partisinden ayrıldı
banner206

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve diğer BDP’li vekiller düzenlenen törenle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) katıldı.

Gür Kent Otel’de gerçekleşen törene, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel , BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan katıldı.

Törende bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Tuncel, yeni bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Bugüne kadar siyaset ve parlamentoda Türkiye haklarının sesi olmaya çalıştık. Türkiye’de söyleyemediğini söyleyen ve her zaman emekçinin, kadının. Ötekinin yanında olan grubumuz şimdi de daha güçlü bir süreci başlatmak üzere. Biz HDP olarak bu büyümeden büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Aynı zamanda bu mutluluğu bizim açımızdan bu birleşmenin, bu birlikteliğin önümüzdeki dönemde daha ciddi sorumluluklarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Bugün milletvekili arkadaşlarımız HDP çatısı altında siyaseti tek parti çatısı altında yapacağız. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Bunun Türkiye siyasetine de çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Diyorum ki, milletvekili arkadaşlarımıza bundan sonra işiniz çok daha zor olacak. İşimiz çok zamanımız yok. HDP’ye gelince işimiz daha kolay olacak diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İşiniz çok daha zor olacak” şeklinde konuştu.

 

“HDP’NİN VEKİLLERİ OLARAK YENİ BİR ADIM ATIYORUZ”

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü, şunları kaydetti:

“Biz sadece bir partiden ötekine geçmiyoruz. Sadece yer değiştirmiyoruz. Aynı zamanda yeni bir stratejiyi Türkiye siyasetine taşıyoruz. Sıradan bir adım sıradan bir hamle değil. Bu stratejik bir hamle. Milletvekili arkadaşlarımız için oldukça sancılı süreç oldu. BDP olarak başladığımız siyasi hayatımıza HDP’nin vekilleri olarak yeni bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’NİN BÜTÜN FARKLI SESLERİNİ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE PARLAMENTODA TEMSİL ETTİREBİLMEK İÇİN HDP GRUBU ÖNCÜLÜK YAPACAK”

BDP Genel Başkanı Demirtaş ise daha ciddi daha resmi bir oluşumla cevap vereceklerini bildirerek, “Bu BDP’nin HDP’ye katılımı değildir. BDP’nin kendini fes ederek HDP’ye geçişi değildir. HDP ortak çatı partimiz, şemsiyemizdir. Biz parlamento grubu olarak bugünden itibaren HDP’ye geçmiş olacağız. Yoksa BDP kendi çalışmalarını sürdürecek. Türkiye’nin bütün farklı seslerini daha güçlü bir şekilde Parlamentoda temsil ettirebilmek için HDP Grubu öncülük yapacak. 2015 seçiminde de hedefimiz ana muhalefet partisi olarak Türkiye’nin gerçek bir muhaletini oluşturmak. AK Parti CHP ikileminde 90 yıldır Türkiye halkları tıpkı bir tenis topu gibi kendi aralarında paylaştığı iktidar savaşına dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, yerelden halkın kendi yerel örgütün kuracaklarını kaydederek, “Sorunları çözme ve kendi gücüyle ayakta kalma mücadelesinin en güçlü dönemini yaşayacağı bir sürece giriyoruz. Yerel de demokrasiyi güçlendireceğiz. Yerel de özerkliği güçlendireceğiz. Bu çalışmalarımızla HDP’ye güç ve destek vereceğiz. Yolumuz açık olsun ama yolunuz mutlaka Diyarbakır’a düşsün” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türk’te siyasi yasağın kalkmasını ve arkadaşlarının da siyasete girmesini dileyerek, “Diyarbakır’a itirazım yok. HDP gibi bir kent çok kültürlü çok inançlı bir kent ve Mezopotamya’nın başkenti. İnanıyorum ki mutlaka inananlar bir gün mutlaka özgürlüğü elde edecek, ona kavuşacaktır. Yıllardan beri büyük inançla bu mücadele sürdürülüyor” dedi.

Konuşmaların ardından BDP’li milletvekillerine HDP rozetleri takıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekili Sırrı Sakık dışındaki bütün milletvekilleri, törende HDP’ye katıldı. Sırrı Sakık, Haziran’da Ağrı’da yapılacak belediye başkanlığı seçimine gireceği için BDP’de devam edecek. Demirtaş da partiyi kongreye götüreceği için BDP’de kalacak. Kongre sonrası iki ismin de HDP’ye katılması bekleniyor.

Bu arada BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, geçtiğimiz aylarda HDP’ye geçmişti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142