Title of a News Article

Bir gecede üç ilçede konuştu...

.

Bir gecede üç ilçede konuştu...
banner206

Yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Şanlıurfa’nın Birecik başta olmak üzere diğer  ilçelerde de demokrasi nöbeti devam ediyor. Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri dün gece Halfeti,Birecik ve Suruç ilçelerinde Demokrasi  Nöbetine katılan halka  hitap etti. Nöbetin 15’inci gününde Birecik halkının yanında olan Şanılurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “246 değil 246 bin şehit versek de bu güzel vatanı teslim etmeyeceğiz” dedi.

Ellerinde bayraklarla 15 Temmuz Şehitlik Meydanı'nı dolduran halka hitap eden Milletvekili Cevheri, 15 Temmuz günü bir ihanet şebekesinin ortaya çıktığını belirterek, “Şükürler olsun ki kahraman Türk milleti bu hain kalkışmaya izin vermedi” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminde aracıyla havaalanına giderken olayı öğrendiğini anlatan Milletvekili Cevheri, “Hemen bir karar vermem gerekiyordu. Ya meclise gitmem ya da halkımın arasında olmam gerekiyordu. Halkımın arasına girmeye karar verdim. Şanlıurfa’ya ulaştığımda hemşehrilerimin alanları doldurduğunu gördüm. Hep birlikte demokrasimiz için kol kola girdik, bu vatanın parçalanamayacağını haykırdık” şeklinde konuştu.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaş ise konuşmasında, milyonlarca insan gözünü kırpmadan şehadete koşarken, bu yüce milletin milli mücadeledeki İstiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya bir kez daha ilan ettiğini söyledi.

Pınarbaşı, “Birecik, ecdadının kahramanlık ruhunu yeniden ayağa kaldırdı. Her akşam olduğu gibi bu gece de demokrasi nöbetimiz coşkuyla sürüyor. 15 Temmuz gecesinden beri her gece buradayız. Teşekkürler demokrasi sevdalısı Birecik halkımız” dedi.

Türk milletinin bu kararlılıkta olduğu sürece hiç kimsenin Türkiye’yi bölemeyeceğini anlatan Pınarbaşı, “Bayrak inmez, ezan susmaz. Biz öyle günleri görmektense ölmeye razıyız. 15 Temmuz kara bir leke olarak tarihe geçecek ama, Türk milletinin Başkomutanı önderliğindeki dik duruşu da aynı şekilde altın harflerle tarihteki yerini alacak” şeklinde konuştu.

Pınarbaşı, bir avuç katilin, vatan haininin emellerine asla ulaşamayacağını belirterek, “Bugün aradan 15 gün geçti ama halen dün gibi dimdik ayakta ve darbeye karşı duruyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz, demokrasimize sahip çıkıyoruz. Dost bildiğimiz ülkelerle işbirliği yapan eli kanlı katiller şükürler olsun ki emellerine ulaşamadılar. Bundan sonra da ulaşamayacaklar. Alınan tedbirlerle darbe bir daha gelmemek üzere def edilmiştir. Tüm dünya bunu böyle bilsin. Çünkü, bu ülkenin Başkomutanı var. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek sözü Türk milletine güç verdi, halk sokaklara indi ve bir tarih yazdı. Tankların önüne kardeşlerim, analarım, bacılarım çıktı, canlarını siper etti“ ifadelerine yer verdi.

Terör örgütü mensuplarına hitaben konuşmasını sürdüren Pınarbaşı, “Sen benim milletimin topuyla, tüfeği ile halkın iradesiyle seçilmiş başkomutanımın canına kast edemezsin. Sen milletimin tankı ile milletimi ezemezsin. Sen milletimin uçağı ile benim şanlı meclisimi bombalayamazsın. Güzel ülkemize o kanlı geceyi yaşatan caniler hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Bunu Başbakanımız televizyondaki ilk konuşmasında söyledi. Başarılı olamayacaklarını, hak ettikleri cezayı bulacaklarını ilan etti” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195