Title of a News Article

Büyük Meclis açıldı

HABER: ALİ UZUN

Şanlıurfa’nın 30 Mart yerel seçimler sonrası Büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresinin kapanmasının ardından kentin dört bir yanına yapılacak hizmetler için yükü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in önderliğinde her ayın beş günü düzenlenecek olan Meclis toplantısının ilki bugün gerçekleşti.

Daha önce İl Özel İdaresi’nin meclis toplantılarının gerçekleştiği salonda, bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 Dönemi, 2014 yılı Nisan ayı meclis toplantısı artık bundan böyle bu salonda gerçekleşecek.

Bu Mecliste kimler vardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in, meclis başkanlığını yaptığı toplantıya ilçe belediye başkanlarından; Haliliye Fevzi Demirkol, Eyyübiye Mehmet Ekinci, Karaköprü Nihat Çiftçi, Siverek Resul Yılmaz, Birecik Faruk Pınarbaşı, Ceylanpınar Menderes Atilla, Hilvan Aslan Ali Bayık, Viranşehir Emrullah Cin, Suruç Orhan Şansal, Bozova Zeynel Taş, Halfeti muhittin Gül ve Büyükşehir Belediye meclis üyeleri katıldı. Siyasilerin yanı sıra Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda gazeteci ve muhabirde, kamuoyuna paylaşmak adına bu toplantıya tanıklık etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı, yoklama ile başladı. Alınan yoklama ile çoğunluğun sağlanmasıyla, toplantıya başlanıldı. Ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasında, ’30 Mart’ta Türkiye demokratik bir seçim yaşadı. Bu seçim sonucu hepimiz seçilerek bugün buradayız. Bu şehrin beş yıllık geleceği, hizmetleri ve kararları bu meclis verecek. Ben bu dönemin, ilimiz, ilçelerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Büyük Başkan Güvenç, inşallah bu beş yıllık sürede hoş gür ortamında, demokratik kurallar içerisinde, iktidarıyla, muhalefetiyle uzlaşı içerisinde şehrimiz için hizmet üretmeye çalışacağız. Benim şahsi ve partimizin inancı olan sorumluluğumuz bütün millet içindir, bütün milleti kucaklamak içindir. Bu şehrin vizyonunu, misyonunu, çıtasını yükseltmek içindir. Bu kararlarda bu mecliste verilecektir. Sizlerle beraber bu çalışmaları yapacağız.’ Dedi.

Başkan Güvenç’in yaptığı bu açılış konuşması sonrası, toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü.

Toplantının geride kalan kısmına ise basına kapalı olarak devam edildi.  

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi B.Ş.B Başkanı Celalettin Güvenç başta olmak üzere, 13 ilçe belediye başkanı ve 69 meclis üyesiyle birlikte toplamda 83 kişiden oluştu. 




Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195