Title of a News Article

Çelik, Afyonkarahisar'da Urfa'yı anlattı...

.

Çelik, Afyonkarahisar'da Urfa'yı anlattı...
banner206
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti hükümetlerinin her alanda Türkiye'yi üç kat büyütmesi gibi, tarım gıda ve hayvancılık alanında çok ciddi hizmetler yapıldığını söyledi. Çelik, ayrıca konuşmasında Şanlıurfa'da yapılan çalışmaları da anlattı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. TSO Meclis Salonunda düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, iş adamları ve davetliler katıldı.
Programda yapılan konuşmalarda; ülkemizin ekonomik ve demokratik bakımdan yaşadığı gelişmeler dile getirilirken kardeşlik ve huzurun önemine vurgu yapıldı.
Bakan Çelik de yaptığı konuşmada protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, bunun kardeşliği bozmaya çalışanlara en güzel cevap olduğunu vurguladı.
Girişimi başlatan oda başkanlarına teşekkür eden Bakan Çelik, iki dönemdir AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği yaptığını belirterek, Güneydoğuda vatandaşların ne tür zorluklar yaşadığını, kapı kapı gezerek gördüğünü anlattı.
Şanlıurfa'da 619 köyü gezdiğini, yaşanan sıkıntıları tespit ettiğini aktaran Çelik, "Hatta komşu bazı illerde de ziyaretler gerçekleştirerek, 'nedir bu otuz yıldır yaşadığımız çile' diye tespit etmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu attığınız adım, verdiğiniz fotoğraf çok anlamlı bir fotoğraftır. Bu fotoğrafın her alanda sergilenmesinde yarar var. Çünkü biriz, beraberiz, bir olacağız, beraber olacağız, geleceğe de birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu. 
Bakan Faruk Çelik, Afyonkarahisar ve Bingöl'ün tarım ve hayvancılıkla öne çıkan iki kent olduğuna dikkati çekerek, bölgelerin yöresel ürünlerinin gelişmesi için el birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.
Diyalog içerisinde tartışarak ve konuşarak çok güzel neticeler alacaklarının altını çizen Çelik, şöyle konuştu:
"Hem hayvancılıkta hem de bitkisel üretimde atılması gereken adımlar neyse atacağız. Mutlaka bugüne kadar çok güzel hizmetler yapıldı. AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi üç kat büyütmesi ve her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık alanında çok ciddi hizmetler yapıldı. Bu alan dinamik bir alan. Yine atılması gereken önemli adımlar var. İnşallah en tabandaki çiftçimiz, en alttaki hayvancılıkla ilgilenen işletmecilerimiz, birliklerimiz, sosyal taraflar ve siz değerli iş adamlarımızla sanayicilerimizle tartışarak hızlı bir şekilde yol almaya devam edeceğimizi burada belirtmek istiyorum."
- "Birlikteliğin verime dönüşmesini temenni ediyorum"
Hiçbir başarı merdiveninin eller cepte çıkılmadığını ifade eden Çelik, "Terleyeceksin, koşacaksın, yorulacaksın ve arkasından başarı gelecek. Bingöl'den Ayfonkarahisar'a buradan Bingöl'e gideceksin. 'Nasıl imkânlarımız var, nasıl kaynaklarımız var, bunu nasıl değerlendiririz ve mamul haline getiririz, dünya pazarlarına nasıl gideriz' diye yanıp tutuşan bu anlayışın mutlaka bereketlenmesi adına buraya gelmiş bulunuyoruz. Bu değerli birlikteliğin inşallah verime dönüşmesini Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142