Title of a News Article

Çelik, Gül hakkında konuştu...

Çelik, Gül hakkında konuştu...
banner206
 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "hain" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın ifadelerinin eleştiri sınırlarını aştığını belirterek, "Tasvip etmediğimiz bir tutum ve ifade olmuştur. Doğru bulmadığımız ifadeler ortaya çıkmıştır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dikkatli bilgi kullanmaya özen gösterilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, "Eleştiri sınırlarını aşan ifadeleri tasvip etmiyoruz. Söz konusu ifadeler eleştiri sınırlarını aşmıştır. Tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır. Abdullah Gül de partimizde milletvekilliği, bakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevleri üstlenmiştir. Bu bakımdan dikkatli ve özenli bir dil kullanılması konusundaki genel ilkemizi hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Abdullah Gül'ün son zamanlardaki siyasi tutumları nedeniyle aldığı yoğun eleştirilere de değinen Çelik, "Siyasi bir tutum aldığımızda eleştirinin ortaya çıkması normal karşılanmalıdır. Ancak eleştiri sınırlarını aşan ifadelere karşı tutumumuz var. Söz konusu ifadeyi, bu ilkelerimizin dışına çıkan bir ifade olduğu için tasvip etmiyoruz. Siyasal alanın dışında kalan eleştirilerin, Cumhurbaşkanımız tarafından bize verdiği talimatı hatırlatarak, dikkatli bir dil kullanılmasını ifade ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142