Title of a News Article

Çelik, Harranlılarla buluştu

.

Çelik, Harranlılarla buluştu
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Harran'a giderek Seçim Bürolarının açılışını yaptı. Bakan Faruk Çelik, “Harran'ın hizmetkarı olmaya çalıştık” dedi.

Miting havasında geçen açılışa çok sayıda vatandaş ve partili katıldı. AK Parti il Başkanı Av.Zeynel Abidin Beyazgül ve parti yöneticilerinin de katıldığı Seçim Bürosu açılışında Bakan Çelik'e yoğun ilgi gösterildi.Harran'ın önde gelen Aşiretlerinden Fitit Aşireti liderlerinden Mehmet Aygün ve 1 Kasım seçimleri öncesi AK Partiden Milletvekili aday adayı olan Av. Mustafa Aygün AkPartiye tam destek verdiklerini deklere ettiler. Mehmet Aygün yaklaşık 300 kişiye  köyde yemek verdi. 

Siyasetçi olarak söz verdiklerini ve verilen sözleri yerine getirdiklerini belirten Faruk Çelik; “Söz verdik, takatımız yettiğince yerine getirdik. Aldanan olmadık, aldatılan olmadık. Biz halkımızın, Şanlıurfa'nın ve Harran'ın hizmetkarı olmaya çalıştık” dedi.

 

Akçakale sınır kapısı açılacak

Akçakale Sınır Kapısının açılması ile ilgili olarak gerek Başbakanlık ve gerekse Dışişleri Bakanlığının çalıştığını, geçmişte bir takım terör olaylarından dolayı kapandığını ancak şimdi ise, sorunun ortadan kalkması ile birlikte açılacağını belirten Bakan Çelik; “Akçakale Sınır Kapısın açılıp faal hale gelmesi ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya gelmiş bulunuyor. Umarım bir iki gün içerisinde bu müjdeyi sizlerle paylaşmış oluruz” diye konuştu.

 

Terör olaylarına 860 katrilyon para harcandı

Yıllar önce Güneydoğu’ya yatırımların yapılmadığını istismar ederek terörü bina etmeye çalışanların olduğunu hatırlatan Bakan Faruk Çelik; “Bunun üzerine hakları bahane ettiler, kimliğimiz tanınmıyor diyerek bir çok tezlerini ortaya koydular. Bir Anadolu yiğidi ortaya çıktı. Dedi ki; ‘78 milyon insanın birliğinden kardeşliğinden yanayım. 780 bin kilometre kare toprağın birliğinden yanayım. Ay yıldızlı bayraktan yanayım. Bu milleti kimse bölemez, bu millet üzerinde kimse ameliyat yapamaz’ diyerek meydanlara çıktı ve ‘kimin ne hakkı varsa verilecek’ dedi. Hakları verildi. Yatırımlar batıdan çok doğuya yapılıyor. Oto yollar, hastahaneler, yüzlerce okullar yapılıyor. Alt yapılar yapılıyor. O halde terörün bahanesi kalmadı. Şimdi silahların bırakılması lazım. Ama bırakmadılar. O zaman devlet devletliğini gösterecek” diyerek Arap, Türk ve Kürt olarak et tırnak gibi olduklarını söyledi.

 

Teröre ülke olarak harcanan paraya da değinen Bakan Çelik; “Bu ülke 2014 yılının sonuna kadar terör olaylarına 360 katrilyon para harcamış. Yakılıp yıkılan, yani tahrip edilen zayiat ise 500 trilyon. Teröre toplam 860 katrilyon haranmış. Bu parayla Türkiye'nin yarısı altınla döşenir” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Faruk Çelik'e Harran ziyaretinde Milletvekili adayları Halil Özcan, Kemalattin Yılmaztekin,  Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan eşlik etti.

Bakan Faruk Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra Kabataş köyünde Mehmet Aygün ve Giyimli köyünde Halit Aslıhan'ı ziyaret etti.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195