Title of a News Article

Çelik: Kobani kadar başınıza taş düşsün

.

Çelik: Kobani kadar başınıza taş düşsün
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı, Eski Bakan Faruk Çelik, Suruç’ta Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim bürosunda sahneye çıktı. Kobani olayları esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenlere sert sözler sarf eden Çelik, “Kobani kadar başınıza taş düşsün” dedi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçim çalışmalarına bugün Suruç’ta devam etti. Suruç’ta AK Parti Şanlıurfa 7. Sıra milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim bürosunda yaklaşık 3 Bin kişiye hitap etti.  Milletvekili Adayı Yıldız ve Gaziantep Milletvekili Adayı Suruçlu Abdulkadir Yüksel ile birlikte sahneye çıkan Çelik, 4 yıllık süre zarfında Suruç İlçesine yaptıkları hizmetleri ve yeni dönemde yapacakları projeleri anlattı.

Şanlıurfa’da ve Suruç’ta çok önemli hizmetlere imza attıklarını vurgulayan Çelik, “Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa için, Suruç için canla başla çalışarak, modern yaşanabilecek bir şehir haline getireceğiz. Biz laf üreten siyasetçiler değiliz, politikacı hiç değiliz; Sözümüzün eriyiz, Şanlıurfa’nın neferiyiz. Geçen döneme göre çok daha şanslıyız. Çünkü iki çok sevdiğim değerli kardeşimle beraber parlamentoda bu yörenin, bu ülkenin sorunlarını nasıl hallaç pamuğu gibi yapıldığını hep beraber göreceksiniz. 17 Km’lik tünelin Fırat’tan Suruç Ovasına gelmesini sağladık. Suruç Ovasına su geldi, şimdi Suruç’un Ovasının bütününü sulayacağız. Hızlı bir şekilde ana kanalları yapıp bütün Suruçlu vatandaşlarımızın arazilerine cazibeli suyu ulaştıracağız. Amacımız nedir? Suruçlu zengin olsun, refah düzeyi artsın. Toprağın suyla buluşmasıyla sorunlar bitmiyor, bunun ötesinde yapılması gerekenler var. Dışarıda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin artık kendi şehrinde çalışmasıyla ilgili çalışmalarımızı geliştireceğiz. Başka illerden bile gelip Suruç Ovasında çalışacaklar. Hastane sorunumuz vardı, 2016 yılında hastaneyi hızlı bir şekilde bitireceğiz. Bu dönem içerisinde Suruç’ta 28 okul yaptık, sınıf mevcutlarını düşürdük. Suruç’a bir çevre yolu yapamadık, kim engel olursa olsun İbrahim Halil Kardeşimle birlikte yeni dönemde onu da yapacağız” dedi.

 

Birinci sayfadan devam

“Hepsinin amacı insan hayatını yok etmek”

Çelik, Suruçluların da sıkıntılar çektiğini vurgulayarak, “Burada alçak bir saldırı gerçekleştirdiler, onlarca gencimizi katlettiler. Hainler, çeteler, şebekeler hiçbirinin birinden farkı yok, hepsinin amacı insan hayatını yok etmek, insanı katletmektir. Onun için bütün hainleri, insanları yok etmeye çalışanları lanetliyoruz. Kobani’de yaşananları da biliyorsunuz, 3 gün içerisinde 180 Bin kardeşimiz buraya geldi. Dünya bir araya gelmiş, 20 Bin mülteci Avrupa’ya gitmiş diye ayaklanıyor ama Türkiye Cumhuriyeti 180 Bin Kobaniliyi 3 günde ülkesine aldı. Sadece Kobani’den gelenlere değil Telabyat’tan, Rasulayn’dan diğer sınırlardan gelen kardeşlerimize de sahip çıktık. Bir yandan Başbakanımız, bir yandan Cumhurbaşkanımız diyor ki; Komşuda yangın var, insanlar ateş altında bunları kabul edelim. Bu yaraya kucak açarken, öbür tarafta sanki Cumhurbaşkanı demiş ki; Kobani düştü, düşecek. Kobani kadar taş düşsün başınıza, yazıklar olsun. Suruç’a 17 km’lik suyu getiren, bölgedeki insanların haklarını, temel insan haklarının verilmesi konusunda ret ve inkar politikalarını çöpe atan bir Cumhurbaşkanına yapılabilecek tek şey vardır, iftiradır. Cumhurbaşkanı; ‘Ey koalisyon güçleri havadan bombalayarak terör örgütlerini yok edemezsiniz. Mutlak surette kara kuvvetlerinin de girmesi gerekiyor. Aksi takdirde oradaki terör örgütlerini engelleyemezsiniz. Bu gidişat gidişat değil ey koalisyon güçleri’ dedi. ” diye ifade etti.

 

Yıldız; Suruç’un kaderi değişecek

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız da, 1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye gitmesi durumunda Suruç’un kaderinin değişeceğini söyledi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Suruç Belediye Başkan Adayı olduğunu ve seçimi az bir farkla kaybettiğini dile getiren Yıldız, “Kısmet olursa yeni dönemde Antep’ten aday gösterilen Abdulkadir Yüksel Abimle birlikte 2 Suruçlu milletvekili olarak eğitimde, sağlıkta, tarımda Suruç’a çok önemli yatırımların gelmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Suruçlu hemşerilerine seslenen Yıldız, “Sandığa gittiğinizde, ben bu oyu atıyorum, bu oy bana nasıl dönecek diye düşünelim. Dostlarımıza, arkadaşlarımıza ulaşalım, AK Parti’ye destek isteyelim. Bu seçim partimizin tek başına iktidar olabilmesi için hep birlikte çaba harcayalım” dedi.

AK Parti Hükümetini 13 yıldır sağlıkta yaptığı yatırımlardan da övgüyle bahseden Yıldız, “Oynanan oyunlara izin vermeyelim, partimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu. 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195