Title of a News Article

Çelik'ten tutuklu vekillerle ilgili flaş açıklama...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Bursa'da yaptığı konuşmanın bazı kesimler tarafından çarpıtıldı.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, tutuklanan HDP milletvekilleri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. HDP’nin talimatı oy aldığı insanlar yerine dağdan aldığını belirten Çelik, “Burası dingonun ahırı değil. Burası hukuk devletidir” dedi.

Bursa’da AK Parti Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Avrupa Birliği tutumu ve tutuklu bulunan HDP'li vekillerle ilgili açıklama yaptı.

“Şimdi Avrupa Birliği’nin, savunduğu bütün değerleri ayak altına alan bir tutum içine girdiğini ne yazık ki ibretle izliyoruz” diyen Çelik, açıklamasında şunları kaydetti;

“Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor. ‘Türkiye ile müzakereler askıya alınsın’ diyor. Neden? Gerekçeleri var, bir tanesinde diyor ki, ‘Bu HDP vekillerini neden tutukladınız? HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın. Kanun karşısında herkes eşit, diyor ki bir suçun varsa git ifade ver.  ‘Gitmem’ diyorlar. Kanun var, hukuk var git ‘ben gitmem’ diyorlar. Gitmezsen gitme, suç işleme imtiyazın var mı senin? Yargıyı tanır mısın? Tanımam. Peki demokrasiye inanır mısın? İnanmam. Sırtımı da teröre dayarım, sonra ne iş yaparsın. Talimatı da oy aldığım insanlardan değil, dağdan alırım. Bizde diyoruz ki; Burası dingonun ahırı değil. Burası hukuk devleti.”

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142