Title of a News Article

Çelik: Urfa çok değişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret etti. Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlardan bahseden Çelik, “Şanlıurfa çok değişti, bu değişimi dışarıdan gelenler çok iyi fark ediyor” dedi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda bulunan Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay’ı makamında ziyaret etti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de eşlik ettiği ziyarete, çok sayıda oda başkanı da hazır bulundu.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Bakan Faruk Çelik’e odalarına yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür etti. Şanlıurfa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Bakan Çelik’e teşekkür eden ve yaşadıkları sorunları Bakan ile paylaşan Bakay, üyelerine TOKİ tarafından konut yaptırılmasını da talep etti.

Bakan Faruk Çelik ise, son dönemlerde Şanlıurfa’da yapılan yatırımların arttığına dikkat çekerek, “Şanlıurfa yakında Gaziantep ile yarışacak ve ardından da Konya, Kayseri ile boy ölçüşecek bir duruma gelecek” dedi.

Esnafın birçok sorununu çözdüklerini dile getiren Bakan Çelik, “2003 yılında Tayyip bey yeni Başbakan olmuştu, esnaflarımızın kredi faizleri ve kredi kooperatiflerinin neredeyse 600’ü, 800’ü kapanmıştı. Burada yapılması gerekenler vardı, esnaflarımızdan gelen talepleri aldık ve hızlı bir şekilde faizde düzenleme yaparak tekrar esnafın canlanması, hareketlenmesi konusunda önemli adımlar atıldı. 1 Yıl önce yazar kasanın atıldığı, vatandaşın gelecekten ümidini kestiği bir Türkiye vardı, bir sene sonra ise çok yoğun bir şekilde Halk Bankasını esnafa açıldığı, faizlerin yüzde 57’lerden 47’lere daha sonra yüzde 37’lere gerilediği ve bugünlerde yüzde 5’’e düştüğü ilk adımı atmıştık. O günden bugüne kadar esnaflarımız birçok kazanımları bu diyalog çerçevesinde elde ettiler” diye ifade etti.

Çelik,  12 Yıllık iktidarları döneminde çok planlı, çok dikkatli, programlı yapacağını vaat eden, yapamayacağını konuşmayan bir anlayışla Türkiye’yi yönettiklerini sözlerine ekleyerek, “Bunun bir göstergesi esnafa verilen kredi faizlerinin yüzde 5’e inmesidir. Devlet keyfi olarak yönetilmez, oy avcılığı için yönetilmez, politika için yönetilmez, devleti yönetirken 77 Milyonun sorumluluğunu taşıyarak yöneteceksiniz, 2 Milyon nüfusa sahip Urfa’nın sorumluluğunu taşıyarak yöneteceksiniz. Yoksa at tut gitsin ama biz atmadık. 400 Proje yapacağız dedik hemen arkasından da 4 yıl doldu gitti, arkasından da neler yaptığımızı kitaba döktük. 400’ün yanı sıra 70 Proje fazla yaptık. Bunların hesabını verdik. Şanlıurfa’ya yaptığımız hizmetlerden dolayı göğsüm kabarıyor, halen Şanlıurfalı bunun farkında değil. Şanlıurfa’daki değişim Urfa’dakiler iyi hissedemiyor, dışarıdan gelenler daha iyi hissediyor” diye kaydetti.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, daha sonra Bakan Faruk Çelik’e Şanlıurfa’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bu arada Bakan Faruk Çelik’in danışmanı Kayhan İnal da, teşekkür plaketi ile onurlandırıldı. İnal, Şanlıurfa’dan Ankara’ya giden sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yakından ilgileniyordu.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195