Title of a News Article

Çelik ve STK buluşmasında ne oldu?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti. Şanlıurfa Kamuoyunda Bakan Faruk Çelik'e destek çığ gibi büyüyor. 

Şanlıurfa’dan dün ağırlıklı olarak AK Parti teşkilatları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarların ardından bugün de sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bakan Faruk Çelik’e destek vermek amacıyla Ankara’ya geldiler.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Başkanı Mehmet Kaya, MÜSIAD şube Başkanı Mahmut Barut, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şanlıurfa Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Abdülgani Hartavi, ASKON şube Başkanı Orhan Şahin, OSB yönetim kurulu başkan vekili Mithat Arhan,aralarında bulunduğu çok sayıda STK temsilcisi Ankara’da Bakan Faruk Çelik ile bir araya gelerek destek mesajlarını ilettiler.

Ülkenin batısından Şanlıurfa’nın çok farklı göründüğünü, buradaki birlik ve beraberliğe gıpta ile bakıldığını ifade eden Bakan Çelik, “Siz şimdi Şanlıurfalılar olarak farkında değilsiniz. Batıdan sizin görünüşünüz çok farklı. Batıdaki arkadaşlara sorun, o kadar güzel yansımaları oluyor ki. Bu ülkede birlik ve beraberlik için bu çimento şehre ne kadar ihtiyaç var diyorlar, birlik ve beraberlik için bu insanlar ne büyük katkı veriyor diyorlar. Biz batıda bu başarıyı gösteremezken Şanlıurfa bunu gösteriyor diyorlar. Onun için Cumhurbaşkanımız koşa koşa gelmek istiyor. Severek geliyor, bugüne kadar Şanlıurfa’ya dönük hiçbir şeyi reddetmedi. Hep Şanlıurfa’nın gelişmesi konusunda desteklerini gördük” dedi.

Urfa’nın kritik bir coğrafya olduğunu, dolaysıyla uyanık olunması gerektiğini kaydeden Bakan Çelik, “Urfa’da her türlü oyun oynanır. Her türlü tezgahı kurabilirler. Çünkü oradaki yüzde 71 birilerinin bağrına battı. Benim üzüldüğüm neydi, bu olay başka bir ilçede yapılsaydı bir kılıf bulunurdu. Ama yüzde 97,5 destek veren bir ilçede yapılması çok manidardır, çok anlamlıdır. Bunun için hepimizin müteyyakkız olmasında yarar var” şeklinde konuştu.

Bakanlıkta yapılan görüşmede Şanlıurfa’nın başta ekonomi olmak üzere işsizlik ve ekonomi sorunları da konuşuldu. Bakan Çelik, sorunları elbirliği ile çözeceklerini ifade ederek, ziyaretçilerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195