Title of a News Article

Çelik'i ilk kutlayan Başkanlar...

Şanlıurfa'da Bakan sevinci. 2012 genel seçimlerinin ardından Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'ye giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yeniden kabinede yer alması herkesimden olumlu karşılandı. Bakan Çelik'in önümüzdeki hafta Şanlıurfa'ya gelmesi bekleniliyor.

Çelik'i ilk kutlayan Başkanlar...
banner206

AkParti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Ssoyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yeni kabinede yer alması sevinçe karşılanırken, Ankara'da bulunan bazı ilçe Belediye Başkanları Bakan Çelik'i ilk kutlayan isimler oldular.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında yeni  kurulan kabinede  görev alıp almayacağı merak edilen isimlerin başında yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıklanan yeni kabinede yer alması Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı.

Çarşamba günü yapılan AK Parti 1. Olagan kongresinin öncesi ve sonrası bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ak Parti il Başkanı Yusuf Eğilmez yanı sıra, Ak Partinin kurmayları ile görüşen bazı Milletvekilleri, BŞB Celalettin Güvenç, İlçe Belediye Başkanları ile STK temsilcilerinin görüşemeleri akıllarda bazı soru işaretleri bırakmıştı. Şanlıurfa ve Ulasal Medyanın bazı haber sitelerinde Faruk Çelik'in yeni kabinede yer almayacağı yönünde çıkan haberler ise Şanlıurfa kamuoyunda endişeye sevk etmişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 62. Hükümeti kurma görevini verdiği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, kabine listesi açıklaması ile  Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in  aynı bakanlıkta kalması üzerine Ankara'da bulunan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Ak Partili ilçe Belediye Başkanlarından Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan ali Bayık ve Haliliye'ye Belediye Başkanı Favzi Demirkol soluğu Bakanlıkta aldılar.

Şanlıurfa heyeti ile yakından ilgilenen Bakan Çelik, tebrikleri kabul ettikten sonra, Beleidye başkanlarının ilçeleri ile ilgili olarak ilettikleri sorunların çözülmesi için yoğun mesaisine rağmen çözülmesi talimatını verdi. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ilçede acil olarak çözmesini beklediği, kentsel dönüşüm,spor sahasının devri, bazı köy ve mahallelere Lise yapılması, cezaevi yerinen Belediyeye devri, Herkese ev projesi kapsamında 160 dönüm hazine arazisinin devri konularını Bakan Çelik'e iletirken, Hilven ve Haliliye Belediye Başkanları ise , taleplerini yine yazılı olarak raporlar halinde Bakan Çelik'e sundular.

BAkan Çelik, Urfa'nın var olan sorunlarının çözülmesi konusunda eskisinden daha fazla mesai harcayacaklarını ifade ederek, öncesi gün  Ceylanpınar ilçemizin asırlık sorununu çözmek için talimatları verdik. İnşallah Ceylanpınar'ın tapu sorunu çözülecek. diğer ilçelerimizin ise sorunlarını el birliği ile gidereceğiz’ dedi.

 

EĞİLMEZ :YENİ KABİNE HAYIRLI OLSUN

 

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, açıklanan hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in yer almasının kendilerini sevindirdiğini söyledi Büyük projelerin devamı için Bakan Faruk Çelik’in kabinede tekrar yer almasının Şanlıurfa için çok önemli olduğunu söyleyen İl Başkanı Eğilmez; “Bakanımız Sayın Faruk Çelik 3 yıldır Şanlıurfa’da birçok projeye imza attı. Şanlıurfa’dan bakan olduktan sonra Şanlıurfa’nın çehresini değiştirdi. Şanlıurfa’da yapılan yatırımlarda kişisel emekleri çok oldu. Kangrenleşmiş sorunlara acil çözümler üretti. Onun bir sözü vardı; ‘artık Şanlıurfa Ankara’ya gitmeyecek, Ankara Şanlıurfa’ya gelecek’ diye. Evet, 3 yılda Ankara’nın Şanlıurfa’ya geldiğine hep birlikte şahit olduk. Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in yeni kabinede de Milletvekillerimizle beraber Şanlıurfa için aynı kararlılıkla çalışacaklarına inanıyoruz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in yeni kabinede yer alması bizleri sevindirmiştir. Bakanımız Şanlıurfa’mız için hayırlı uğurlu olsun” dedi. Yeni Türkiye'nin Bakanlar Kurulunun hayırlı olmasını dileyen Eğilmez; “AK Parti olarak bundan böyle de aynı heyecan ile, aynı azim ile, aynı sürat ile, aynı kardeşlik ile yolumuza devam edeceğiz. 13 yıldır olduğu gibi bugünden sonrada tüm gayretimizle Durmak Yok Yola Devam diyeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195