Title of a News Article

Çelik’ten anlamlı davranış

Çelik’ten anlamlı davranış
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik Şanlıurfa’da ki tüm engelli dernekleri ile bir araya geldi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik büyük bir duyarlılık örneği gösterdi. Faruk Çelik Balıklıgöl Platosunda başta; Şanlıurfa Şehit ve Gaziler Derneği, Şanlıurfa Bedensel Engelliler, Şanlıurfa Omur İlik Felçlileri, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği, Şanlıurfa Görme Engelliler Derneği, Şanlıurfa İşitme Engelliler Derneği, Şanlıurfa Ortapedik Engelliler Derneği temsilcileri ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

 

ÇELİK: ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIĞI GETİRDİK

Faruk Çelik istişare toplantısı öncesinde toplantıya katılan tüm engellilerle tek tek tokalaşarak sohbet etti. Engellilerin sıkıntılarını dinleyen Çelik, engelliler için yapılan çalışmalardan bahsetti. 

Engellilerin kendileri için son derece önemli olduğunu anlatan Faruk Çelik,“Bizler için son derece önem arz eden kardeşlerimizsiniz. Bunu açıkça ifade ediyorum bunu açıkça iade ediyorum bunu birileri gibi laf olsun diye söylemiyorum. Çünkü engellilerle ilgili en önemli yasal düzenlemeyi grup başkan vekilliği döneminde o günün Başbakan’ı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla meclisten geçirdik ve bu alandaki boşluğu doldurma imkanı bulduk. Tabi daha sonra yapılan düzenlemelerde var. 2010 yılında biliyorsunuz anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılığı getiren anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Bu ve benzeri birçok düzenlemenin amacı engellilerin Kamu ’da, özel sektörde kontenjan tahsisi ile daha çok istihdamını gerçekleştirmek idi. Bakınız 2002’de iş başına geldiğimiz zaman 5 bin civarında engelli kamuda çalışırken şu an 42 bin civarında engelli kamuda çalışıyor. Önümüzdeki ay içerisinde de yine kamuya çok sayıda engelli ataması yapılarak istihdam edilecek” dedi.

 

ESAS ENGELLİ, ENGELLİYE YANLIŞ BAKANDIR

Engellilere yanlış bakıldığını söyleyen Faruk Çelik “İnsanların en büyük özrü kulağının duymaması değil, gözünün görmemesi değil, kolunun olmaması değil vicdanın sesinin duyulmaması. Vicdanlarda ki körlük esas sıkıntı vicdanların özürlü olmasıdır.  Onun için bizim kafalardaki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Esas engelli kimdir diye soracak olursanız. Kafasında takıntısı olan engellidir. Engelliye kafasındaki yanlış bakışlardan dolayı yanlış bakıp yanlış anlayan insan engellidir. O kendisini sağlam zanneder ama esas engelli o dur” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise AK Parti İl yönetimi olarak, engellileri daha anlamak ve sıkıntılarına çözüm bulmak için İbrahim Tapışık’a yönetimde görev verdiklerini söyledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195