Title of a News Article

Cevheri'den flaş açıklamalar...

.

Cevheri'den flaş açıklamalar...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimini AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül'e kaybeden Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, "Kısmet olmadı, hayırlısı olsun. Önemli olan Urfa, Urfa'da yaşayan insanlardır. İnşallah eşit bir şekilde hizmet edilir. Ben bütün Şanlıurfa halkına ve sizlere teşekkür ederim" dedi.

Muhalif partilerin desteğini arkasına alarak Saadet Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ancak seçimden mağlup ayrılan Sabahattin Cevheri, Nevali Oteli'nde basın toplantısı düzenleyerek, seçimi değerlendirdi. Cevheri'ye basın toplantısında, SP Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Saatçi Aslan, SP Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu ve SP Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Halil Yiğit de eşlik etti.

"Türkiye'de demokrasi olduğu için aday oldum"

SP Adayı Cevheri, yaptığı açıklamada, Türkiye'de demokrasi olduğu için aday olduğunu belirterek, "Bu süreç içerisinde ilçe ve esnaf gezilerimde hepsine çok çok teşekkür ederim. Bana büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Ben Sabahattin Cevheri olarak üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Kendini bilmez bir iki tane basit vekilin yapmış olduğu açıklamalar var. Cevheri ailesini hiçbir zaman terörle düşünemezler. Eski Meclis Başkanımız, vekillerimiz, bakanlarımız, 1980 yılından sonra çek senet mafyacılığı yapan derin baba adı altında burada dolaştılar. Çok şükür kazasız belasız bir seçim oldu. Burada en önemli şey; Halkın demokratik olarak hizmet edeceği insanı seçmesidir. Bu da Urfa için gerçekleşti. Toplumlar layık olduğu noktada ve layık olduğu kişiler tarafından yönetilir. Arkadaşımız layık görüldü, şimdiden Beyazgül'e başarılar diliyorum. İnşallah başarılı olur ve hizmet etmeye devam eder. 16 yıldır hizmet edildiği gibi daha iyi hizmet yapılır" dedi.

"Eskiden Vali, hiçbir zaman siyasete alet edilmemişti"

"Eskiden valisi, emniyeti, jandarma hiçbir zaman siyasete alet edilmemişti" diyen Cevheri,  şunları kaydetti;

"Çok şükür şuandaki valimizde, emniyet müdürümüz de, jandarma alay komutanımız da sadece ve sadece bütün çalışmaları çok sağlıklı bir seçim geçsin diye. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışır bir devlet adamlığını gösterdiler. Hiç çalışmadılar, kimseyi etki altına almadılar, köyleri dolaşmadılar yani eski günleri yaşatmadılar. Çok böyle huzurlu, güvenli bir ortam için, demokratik bir seçim için mücadele ettiler. Buradan da bütün Urfa halkı  adına Sayın Valime, emniyet müdürüme, jandarma alay komutanıma çok çok teşekkür ederim.

Kısmet olmadı, hayırlısı olsun. Önemli olan Urfa, Urfa'da yaşayan insanlardır. İnşallah eşit bir şekilde hizmet edilir. Ben bütün Şanlıurfa halkına ve sizlere teşekkür ederim."

"Neden Bağımsız girmedim?"

Cevheri, "Neden bağımsız girmediniz?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi;

"Bağımsız girdiğim zaman 4-5 tane benzer isim ortaya çıkıyor. Örneğin Sabahattin Çankırılı veya Sabahattin Çorumlu adında adaylar çıkabiliyor. Bundan dolayı kafalar karışmadın diye Saadet Partisi'nden aday oldum."

"Kimseye biat etmem"

"Seçim döneminde adaylıktan çekilmeniz yönünde bir teklif geldi mi?" sorusunu da yanıtlayan Cevheri, "Türkiye'de çok acayip hak, hukuk ve demokrasi var. Baskı yok, pres yok, yani bizi tebrik bile ettiler, alternatif olduğu için. Ben hayatım boyunca Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir şekilde hareket eden Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü ve Sayın İl Jandarma Komutanına çok çok teşekkür ederim. Sadece kazasız, belasız geçsin diye 2 ay mücadele ettiler, onun dışında hiçbir çalışmaları olmadı. Bize herhangi bir baskı, pres olmadı. Bir insan oğlu ölümü göze aldı mı baskıymış, presmiş bunlar boş. Halen beni Urfa tanımadıysa söyleyebileceğim bir şey yok. Allah'tan başka yer yüzünde kimseye biat etmem. Ben Urfalıyım, Urfa'nın Köprübaşı'ndayım."

"Çıkmasaydık, tek parti ilk günden seçimi kazanmıştı"

300 Bin civarında oy aldıklarını da vurgulayan Cevheri, "Bu, bize inanan insanların verdiği oylardır. Kısmetmiş. Çıkmasaydık, tek parti ilk günden seçimi kazanmıştı zaten. Yani hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde yürüdük. Biz 4 arkadaş olarak hiç kimseye bir iftira atmadık, yalan söylemedik. Bazı talepler olduğunda hayır demişimdir. Siyasetçi olduğunuz zaman yalan söyleyeceksiniz, yüzünüz gülecek diye bir şey yok. Beni yaradan böyle yaratmış. Siyaset de olsa Sabahattin Cevheri sokakta neyse siyasette de odur" diye ifade etti.

Aslan: Bizlere oy veren herkese çok teşekkür ediyorum.

SP Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Saatçi Aslan da, açıklamasında şunları ifade etti;

"Şuanda seçim sonuçlarına bakıldığında; Karaköprü'de yaşayan bütün vatandaşlarımızın yüzde 40'ı bize inanmış ve Karaköprü'de bir değişimin olmasını söylemiş bulunmaktadır. Bu yüzde 40 oranı sadece Karaköprü'de değişim olsun diye bize oy verdi. Bunun içerisinde her partiden, her görüşten, her ırktan, her inanıştan insanların oyu vardı. Bize bu süreçte gönülden desten veren, bizimle beraber hareket eden ve kapılarını, gönüllerini bize açan, bizlere oy veren herkese çok teşekkür ediyorum."

"Zamanımız dardı"

Karaköprü'de yaşayan 2 vatandaşdan 1'inin kendisine oy verdiğini ifade erek, şunları kaydetti;

"Kırsal olarak değerlendirdiğimizde ise 4 kişiden 1'i bize oy verdiğini görmüş bulunmaktayız. Biz çok kısa bir süre içerisinde çok hızlı bir çalışma yapmaya çalıştık. Yani 40 gün gibi bir süremiz vardı, bu sürede Karaköprü için yola çıktık. Bize inanan, çok gönülden çalışan dostlarımız dışında yetişebileceğimiz alanları çok hesaplayamadık. Zamanımız çok dardı ve maalesef çok istediğimiz halde birçok yere yetişemedik. Bu sebepten dolayı yetişemediğimiz her yerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza da özürlerimizi iletiyorum. Belki gidemediğimiz için alınmış olanlar da vardır, hepsine çok teşekkür ederim. Bu seçim süreci bir beka söylemi üzerinden gidildi. Bizim bu memleketin bir karışına zarar vermemiz söz konusu değildi. Dolayısıyla seçim sürecinin tamamının bir beka söylemi üzerinden gitmesi maalesef hizmet ve proje konuşulmasını engellemiştir. Bu bizi üzen taraf. Çünkü Urfa, gerçekten değişime, yeniliğe ve Türkiye genelinde tanıtıma ihtiyacı olan çok özel bir şehirdir. Urfa, hiç kimsenin siyasi emelleri için gölgede bırakılacak bir şehir değildir.  Ben şuanda Karaköprü'de yaşayan yüzde 40 seçmenimin sözcüsü olarak görüyorum ve bundan sonra da onların sıkıntıları, sorunları için elimden gelen mücadeleyi vereceğime de söz veriyorum.

"Mücadelemizi asla bırakmayalım"

Bu şehrin özel bir yere gelmesi için  çabayı hak eden bir şehirdir. Bundan sonraki süreçte Urfa'nın hak ettiği yere gelmesi için mücadelemizi asla bırakmayalım. Görüyoruz ki; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi şehirlerde muhalefet partileri seçimi kazanmıştır. Bu durumda çok merak ettiğim bir bekleyiş içerisindeyim, bu şehirlerde bir beka sorunu olacak mı? diye. Lütfen bunu da takip edelim. Çünkü bu bir mahalli idare seçimiydi, bir belediye başkanının görevi, şehri tanıtmak ve hizmet etmektir. Biz maalesef bunu çok fazla anlatamadık. İnşallah bundan sonraki süreçlerde hep beraber Urfa'nı gelişimi için mahalli idareler seçiminin ne olduğunu, genel seçim ne olduğunu anlatmaya devam edeceğim. Bunu kendimde bir borç görüyorum. Çünkü kısa sürede atlatamadık. Bize oy veren bütün partilerin seçmenlerine teşekkür ediyorum."

"Mahalle baskısı oldu"

Essum Aslan da, "Adaylıktan çekilmek için teklif aldınız mı?" sorusuna şu cevabı verdi;

"Ben bir kadın olarak bir siyasi mücadele verdim. Bu mücadelenin çok önemli yönleri vardı. Urfa'da bir kadının yerel siyasette çalışma yapabileceğini göstermeye çalıştım, kadınların sesi olmaya çalıştım. Bu süreç içerisinde 17 yıldır iktidar olan ve bütün imkanlarını çok rahat bir şekilde kullanabilen bir partinin adayı ile bir seçim süreci geçirdik,  ben tektim. Beni destekleyen yakınlarım ve sevenlerim vardı.  Süreç içerisinde 'aday olma' diye bana bir baskı oldu ama bu karşı taraftan değil, bu süreçte 'zarar görürsün, başınıza bir iş gelir' diye yakınlarımdan baskı geldi. Buna bir mahalle baskısı diyebiliriz ama bunlara rağmen çok iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum.

"Nasibimiz Allah'tan geliyor"

Daha önce iktidar partisinin organizasyonları otelimizde yapılırdı. Bu süreçte hiçbir organizasyon yapılmadı. Biz bu anlamda onlara çok destek olmuş insanlardık. Onların takdiridir. Bizim kısmetimizi Allah veriyor, şuan otel dolu, turizm sezonudur. Dolayısıyla bunun da bize zarar verdiğini düşünmüyorum çünkü biz nasibimizin Allah'tan geldiğine inananlarız.

Hekimoğlu: 57 Bin seçmene çok teşekkür ediyorum

SP Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu ise, şunları konuştu;

"Şanlıurfa kamuoyunun değişimden yana olan bir tavrını gördüğümüzden dolayı aday olduk. Bize gelen çağrıları dikkate aldık, Urfa için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bize bu yolda destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Haliliye'de bana destek olan 57 Bin seçmene çok teşekkür ediyorum. Her türlü olumsuzluklara rağmen bu oyu alabildiysek ne mutlu bize."

Yiğit: Yerel seçimi genel seçim havasına soktular

SP Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Halil Yiğit ise, iktidar partisinin yerel seçimi bir genel seçim havasına soktuğunu belirterek, "Çünkü belediyelerde anlatabilecekleri pek bir şey yoktu. Ülkemizdeki kriz evlere ateş düşürmüştür, mutfağa girip dolabı açtığımız zaman içi boş görünüyor. Bunun için Saadet Partisi'nin Şanlıurfa'da kazanabileceğini öngörerek bütün gücünü Şanlıurfa'ya yoğunlaştırdı. Gelmeyen bakan, gelmeyen bürokrat, mafya babaları kalmadı. Bizi hainlikle suçladılar, terörle suçladılar. Saadet Partisi Türkiye'nin temelidir. Biz yerel seçim yaptık ama kısmet olmadı. Bu süreçte bizlere destek olan Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195