Title of a News Article

CHP'li Yazar: Sorunlarından üstesinden geleceğiz

.

CHP'li Yazar: Sorunlarından üstesinden geleceğiz
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Murat Yazar, “Şanlıurfa halkı, 1 Kasım’da bizleri meclise gönderirse, yaşadığımız sorunların üstesinden gelip Şanlıurfa halkına gerçek anlamda hizmet etmeye başlayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Murat Yazar, 1 Kasım seçimleri için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Şanlıurfa’nın hemen hemen tüm ilçelerini gezerek CHP’ye destek isteyen Yazar, 1 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelebilmesi için partili arkadaşlarıyla birlikte var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan kaosu 1Kasım seçimlerinden sonra sona erdireceğini vurgulayan Yazar, “17 milyonu aşan yoksulumuz ve 6 milyonu aşan işsizimiz azalmıyor artıyor. Türk Lirası her gün değer kaybediyor. Girişimciler önlerini göremiyor. Yatırımcılar ülkeden kaçıyor. Türkiye küresel yarışta geriye düşüyor. Ülkemiz büyüyemiyor, üretemiyor. Türkiye’de gelir dağılımı bozuluyor. CHP toplumumuzu ayrıştıran ve çatıştıran kutuplaştırma siyasetine son verecektir. CHP’nin hedefi, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzeni kurmaktır” dedi.

 

“Bir yatakta 4-5 hasta yatıyor”

Yazar, Şanlıurfa’da AK Parti’nin 2011 seçimlerinde verdiği ‘4 yılda 400’ proje sözüne de vurgu yaparak, “400 Projeden belli başlı projelerin hiçbirisinin yapılmadığını görüyoruz. Bir kitap okuma sınıfının bile, bir lavabonun yapılmasını ve bazı onarımları da proje olarak sayıyorlar. Maddi değeri 5-6 Bin TL olan kanalizasyon işlerinin bile bu projeler arasına konulduğunu görüyoruz. 13 Yıldır Şanlıurfa merkezde devlet hastanelerinde bir yatak sayısı bile arıttırılmadı. Çocuk Hastanesinde bir yatakta 4-5 çocuğun yatırıldığını hayretler içinde izliyoruz. Sağlıkta devrim yaptık diyenler bu manzarayı görmezden geliyor. 1700 yataklı hastanenin temeli Cumhurbaşkanı tarafından atılmıştı ancak bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı, bu konuda Urfalı hemşerilerimiz adeta aldatıldı. TOKİ’nin Maşuk ile Karaköprü’de yaptırdığı basın konutları tamamen tamamlanmadan ev sahiplerine anahtar teslimi yapıldı. Anahtar tesliminde Eski Bakan Faruk Çelik’in hiçbir sıfatı olmadığı takdirde konut sahiplerine törenle anahtarlarını teslim etti, bunun seçim döneminde yapılmasını bir suç olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda sadece temel atma ve açılışlarla uğraşıldığını, projelerle ilgili Şanlıurfa-Bozova Atatürk Barajı duble yolu halen bitirilmedi. Bozova 2. Pompaj sulama sistemi (Sağça, Akziyaret, Kabahaydar) 2013 yılında sulamaya açılması gerekirken halen ana kanalları bitirilmedi” diye ifade etti.

 

“Çiftçilerin desteklemelerine bloke konuluyor”

Birecik ve Halfeti’nin duble yolu yapılmadığı ve bu ilçelerin adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü de sözlerine ekleyen Yazar, “Şanlıurfa’da 11 sulama birliğine bağlı vatandaşların sulama birliğine borcu bulunmadığı halde DEDAŞ tarafından desteklemelerine Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konduğunu ve halen bu blokelerin kaldırılmadığını görüyoruz. Bu sorun halen devam ediyor. Şanlıurfa merkez ve kırsalında halen 6’şar saat elektrik kesintileri oluyor, bu çiftlilerimizi, esnafımızı olumsuz etkiliyor. Bu sorunların AKP döneminde giderilmemiş olmasını büyük üzüntüyle karşılıyoruz. Şanlıurfa halkı, 1 Kasım’da bunlara gereken cevabı verir ve bizleri meclise gönderirse bu sorunlarından üstesinden gelip Şanlıurfa halkına gerçek anlamda hizmet etmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195