Title of a News Article

Çiftçi: 2016 yılı Şanlıurfa için zor bir yıl oldu

.

Çiftçi: 2016 yılı Şanlıurfa için zor bir yıl oldu
banner206

2016 yılı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “2016 yılı Türkiye ve Şanlıurfa için zor bir yıl oldu. Şanlıurfa bu zor yılı en doğru şekilde birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirdi” dedi.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 2016 yılı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen 2016 yılı değerlendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

 

ÇİFTÇİ: HALKIMIZIN BİZLERDEN BEKLENTİSİNİ BİLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, halkın kendilerin beklentilerini bildiklerini ifade ederek, “Şanlıurfa Belediyesi olarak bütün kadrolarımızla birlikte 13 ilçe, bin 380 mahalle 1 milyon 892 bin kişiye hizmet vermekteyiz. Halkımızın bizlerden beklentisini biliyoruz. Bizlerde bu beklentileri karşılama noktasında gerek insan kaynakları gücümüz, gerek makine gücümüzü kullanarak Şanlıurfa’yı geleceğe taşıma anlamında büyük bir gayret sarf ediyoruz. Şanlıurfa değişiyor, gelişiyor, büyüyor ve büyüdüğünden dolayı da sorumluluklarımız daha da artıyor. 2016 yılı Türkiye ve Şanlıurfa için zor bir yıl oldu. Şanlıurfa bu zor yılı en doğru şekilde birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirdi. 1 bin 471 personel ve 571 araçla kentimize hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

‘2017 YILINDA HİZMETLERİMİZ KAT VE KAT ARTARAK DEVAM EDECEKTİR’

2017 yılında projelerin artacağına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kuruluşlarla birlikte 2 milyon 162 bin 180 metrekare sıcak asfalt, 1 milyon 702 bin 765 metrekare kilitli parke taşı, 470 kilometre beton yol, 2 milyon 240 kilometre satı asfalt, 3 bin 217 kilometre stablize yol yapıldı. Sıcak asfaltta bir rekor kırdık. Kent merkezi ve 13 ilçede büyük parklar ve yaşam alanları oluşturdu. Kent merkezinde iki önemli köprülü kavşağa imza attık ve bu köprülü kavşak projesini tamamladık. Diyarbakır yolu üzerinde yapılan kavşaklara 15 Temmuz şehitler Köprülü kavşağı ve 15 Temmuz Demokrasi köprülü kavşağı isimlerini verdik. Gençlerimiz için spor tesisleri, engelliler için Engelliler Koordinasyon merkezi, kadınlarımız için Hamarat eller çarşısı ve 9 kadın destek merkezi ile hizmet veriyoruz. Su arıtma tesisi ve Katı atık tesisimiz hizmete başladı. GAP Sukay projesi ile 2’nci etabın yer aldığı GAP Vadisi projesi çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Gençlerimiz sosyal aktivitelere katılmaları ve boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri amacıyla spor merkezlerinin yanı sıra gençlik merkezi ve semt sahaları yaptık ve yine 13 ilçemizde temiz ve hijyenik şartlarda vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için semt pazarlarını hazırlayarak hizmete açtık. Büyüyen Şanlıurfa’nın gelişmesi için kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2017 yılında hizmetlerimiz kat ve kat artarak devam edecektir” dedi.

 

Yapılan konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sunum şeklinde 2016 yılın belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Çiftçi daha sonra basın mensuplarından kendisine yönetilen soruları cevapladı.

 

 Haber: Osman Kaya

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 10:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı34
urfalı34 - 7 yıl Önce

ALLAH aşkına bibortlara afiş asmaktan başka ne yaptıniz

SIRADAKİ HABER

banner195