Title of a News Article

Davutoğlu, iki liderden randevu istedi

.

Davutoğlu, iki liderden randevu istedi
banner206

 Davutoğlu, CHP ve MHP liderlerinden gelecek hafta için randevu istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere CHP ve MHP liderlerinden randevu istedi. Davutoğlu, 30 Aralık'ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşecek. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den önümüzdeki hafta için randevu istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu isteği kabul ettiği öğrenildi. Bu görüşmede mini anayasa önerisi kapsamında Yargıtay ve Danıştay yerine temyiz mahkemeleri, bireysel başvuruda yeni düzenleme, HSYK'nın yapısının değiştirilmesi, askeri yargının kaldırılması gibi başlıkların ele alınması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa konusunda muhalefet liderlerine görüşlerini soracak ve yol haritasının belirlenmesi süreci başlayacak.

 

Davutoğlu, iç tüzük konusunda da genel kurul çalışmalarının 'yasama' ve 'tartışma' günleri olarak ayrılmasını teklif edecek. Bütçe için de muhalefetle görüşecek olan Başbakan Davutoğlu, yeni hükümetin reformları için destek isteyecek. 

İKİ LİDERLE 28 KASIM'DA MECLİS'TE GÖRÜŞMÜŞTÜ 

Davutoğlu, 28 Kasım'da Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile Meclis'te ayrı ayrı bir görüşme gerçekleştirmişti. Başbakan Davutoğlu'nun iki liderle Aralık ayında TBMM'de geçiçi bütçe yerine kalıcı bütçenin kabulü konusunda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenilmişti. Dolayısıyla kalıcı bütçe konusundaki görüşlerin iki liderden de alınması bekleniyor. Davutoğlu, Ocak ayı içinde kalıcı bütçenin yapılacağını açıklamıştı.

  Bir başka gündemin ise dış politika olması bekleniyor. Başika Kampı'ndaki Türk askerinin varlığı, düşürülen jet sonrası Rusya ile olan ilişkiler ve Suriye'deki gelişmelerin de bu bağlamda ele alınması bekleniyor. 

Başbakan Davutoğlu, 28-29 Aralık tarihlerinde Sırbistan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Dolayısıyla görüşme trafiği Sırbistan ziyareti sonrası olacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142