Title of a News Article

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki...

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki...
banner206

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kurucular Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada eski partisi AK Parti'ye dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Davutoğlu, "Kimse bizden geriye dönük hesap sormasın, mahcup olurlar." dedi.
Gelecek Partisi’nde yapıla Kurucular Kurulu toplantısında Genel Başkanlık görevine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu getirildi. Davutoğlu, genel başkanlığa, toplantıya katılan 132 üyenin oy birliğiyle seçildi.

Davutoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla partiden ihraç edildiğini belirtti. Eski partisine bir uyarıda da bulunan Davutoğlu, "Ben verdiğim sözden geri dönmedim.  Bundan sonra da hakikatleri söyleriz. Kimse bizden geriye dönük hesap sormasın, mahcup olurlar." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Genel başkanlık ağır bir yüktür. Hedefi de kurumsallaşmayı sağladıktan sonra bu emaneti alıp daha iyi daha ehil nesillere tevhi etmektir. Biz de bu görevi üstlendik.

Cumhurbaşkanımız ile hiçbir polemiğe girmemeye dikkat edeceğim ama şahsım ile ilgili bir itham söz konusu olduğunda cevap vereceğim.  Sayın Cumhurbaşkanımız çınar yaprağını görünce düşen yaprağı görmüş olabilir ama biz gelen baharın müjdeleyicisi olarak görüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur. Ben 5 Mayıs 2016 tarihinde yaptığım konuşmayı kadim dostluğumuza sadık kalarak yaptım. Her türlü hakarete, trol çetelerinin saldırılarına karşı sabrettim. Kötü olan her şey bizim üstümüze yıkıldı, sabrettim.

3,5 yıl sonra geldiğimiz yer, savunduğumuz değerlerin ayaklar altına alınması, millet krizi çekerken bu krizi görmeyenler kusura bakmasın. İşlerimiz iyi gitseydi, ebediyen çekilir ders kitabı yazardım. Ancak insanlar neden bu halde bıraktınız diye sorduklarında verecek cevabım olmadı.

3,5 yıl boyunca Sayın Cumhurbaşkanı’na 5 kez rapor sundum. Bunlar konuşulsaydı yine ses çıkarmazdım. Beni ihraç eden Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Ak Parti oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Bir Başbakan için partisi ihraç talebinde bulundu. Bir Başbakan’ın yakınlarına baskı uygulayanlar vefadan bahsedebilir mi? Hepimiz sınavdayız. Ben verdiğim sözden geri dönmedim.  Bundan sonra da hakikatleri söyleriz. Kimse bizden geriye dönük hesap sormasın, mahcup olurlar."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195