Title of a News Article

Davutoğlu'nun 64. hükümet planı belli oldu

.

Davutoğlu'nun 64. hükümet planı belli oldu
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 yıl boyunca başında olacağı hükümetin nelere öncelik vereceğini iki ayaklı bir sürecin sonunda kararlaştıracak.

Bu ayaklardan birini, parti bünyesinde oluşturulan strateji heyetinden çıkacak kararlar oluşturacak. Hükümet programı ile ilgili süreç tamamlandıktan sonra ilk 100 günde yapılacaklar belirlenecek.

Seçim vaatleri, kolaydan zora doğru gerçekleştirilecek.

Bakanlar Kurulu kararı veya yönetmelik gibi ikincil mevzuat ya da talimatla çözülecek vaatler öncelikle hayata geçecek. Yasa değişikliği gerektiren konular önem sırasına göre Meclis'e gönderilecek. İkinci olaraksa Başbakan Davutoğlu, toplumun farklı kesimleriyle istişare süreci başlatacak.

Beyannamenin oluşturulmasında yaşlıların, gençlerin, emeklilerin, ev hanımlarının taleplerini dikkate alarak bir çalışma yapan Davutoğlu, 4 yıl boyunca yapılacaklar listesini oluştururken de iş dünyası, akademisyenler, sanat camiası gibi toplumun her kesimiyle görüşmeler yapacak.

Bugün 10 Kasım törenlerine katılacak olan Davutoğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu, ardından da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu toplayacak.(Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK)

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195