Title of a News Article

DEDAŞ harekete geçti

.

DEDAŞ harekete geçti
banner206

 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), kaçak elektrik kullanımının önüne geçebilmek için başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

DEDAŞ ekipleri, bir yandan saha taramaları sonunda tespit edilen abonesiz trafoları toplarken diğer yandan ise kırsaldaki kaçak kontrollerini de artırdı.

Son günlerde il genelinde birçok abonesiz trafo tespit eden DEDAŞ Şanlıurfa Koordinatörlüğü, yaptığı açıklamada, özel trafoların haricindeki, trafo ve elektrik hattı tesis etme işinin DEDAŞ’a ait olduğunu belirtti. Yeni bir tesis veya kullanım yeri için dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyenlerin şirkete başvuruda bulunmaları gerektiği belirtilen açıklamada, abonesiz trafolar aracılığı enerji kullananlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

Çeşitli dönemlerde meydana gelen kazaların birçoğunun, projesiz ve abonesiz trafo kullanımından kaynaklandığına da yer verilen açıklamada, trafo abonelerinin yerine getirmesi gereken bazı yasal mevzuatların bulunduğu, ileride istenmeyen kazaların yaşanmaması için EPDK tarafından belirlenen kurallara uyulması gerektiği hatırlatıldı. Enerji taleplerinin, şebeke ihtiyaçlarının ve şirket bünyesindeki diğer tüm yatırım ihtiyaçlarının değerlendirilerek, yatırım planlarının oluşturulması ile gerçekleşmesinin takibinden DEDAŞ’ın sorumlu olduğu yinelenen açıklamada, "Mevcut elektrik altyapısında gereken değişiklikler ve yenilemeler ile altyapının geliştirilmesi adına yapılacak yatırımlar, yasal mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bunun haricinde hiç kimsenin trafo ve elektrik tesisi yapma yetkisi bulunmuyor. Bu şekilde işlem yapanlara da itibar edilmemesi gerekiyor. İhtiyaç olan yerlerde enerji nakil hatları, yer altı elektrik şebekesi, aydınlatma tesisleri, trafo merkezleri yapılıyor. Bizim için bu yatırımların projelendirilmesi ve proje doğrultusunda tesisinin yapılarak müşterilerimizin hizmetine sunulmasını sağlamak esastır. Ayrıca yeni inşa edilen binaların elektrik taleplerinin karşılanması ile yetersiz trafoların güçlerinin yükseltilmesi ve ilave şebeke yapılması da görevlerimiz arasında önemli yer tutmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195