Title of a News Article

DEDAŞ sorunu için Urfa'dalar...

.

DEDAŞ sorunu için Urfa'dalar...
banner206
 Şanlıurfa’ya gelen CHP’li 8 milletvekili, sulama birlikleri yetkilileriyle görüşerek bilgi aldı.

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek gibi isimlerin de bulunduğu 8 milletvekili Şanlıurfa’ya geldi. Sabah saat 09.00’da CHP İl Binasına geçerek İl Başkanı Aziz Aydınlık ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşme yapan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, daha sonra ise Tatar Höyük Sulama Birliği’ne giderek birlik yöneticileriyle görüştü.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından milletvekilleri adına bir açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle 8 milletvekiliyle birlikte Şanlıurfa’ya geldiklerini belirterek,”Şanlıurfa’dan uzun zamandır gelen ciddi sorunlar, şikayetler, yakınmalar partimizin de çok ciddi ilgisini çekmekte, parti de buna büyük bir zaman ve emek ayırmaktadır. Uzun zamandır il başkanı, ilçe başkanı ve il yönetimimizle Şanlıurfalıların sorunlarını hem burada, hem de Türkiye’nin her tarafında gündeme getirip bunlara çözüm arayışları içerisinde olduğumuzu hepiniz biliyorsunuz” dedi.

İktidarın ülke tarımı için milli olmadığını savunan Peşken, “Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin her zaman yanındadır. Bugün de onun için buradayız. Mazot CHP iktidarı döneminde 1 buçuk lira olacak dediğimizde gerçekten olması gereken rakamlardan dolayı söyledik bunu çünkü dünyanın her yerinde yerel üreticiler, çiftçiler desteklenir. Şanlıurfa dünyanın en önemli tarım politikalarından birisinin, projelerinden birisinin yürütüldüğü bir kentimizdir. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız biz Şanlıurfa’da olacağız. Zaten bizim aldığımız vekalet, yaptığımız yeminin gereği de budur. Önce yurttaşımızın hakkına, hukukuna, geleceğine sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından CHP’li heyet temaslarına devam etmek üzere sulama birliğinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195