Title of a News Article

Delioğlu, 'Ben de varım' dedi

.

Delioğlu, 'Ben de varım' dedi
banner206
AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Delioğlu, bu görevinden istifa ederek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Asıl önemli olanın topluma hizmet etmek olduğunu vurgulayan Delioğlu, "Bu şehri yönetmeye talipliyim" dedi.

Şanlıurfa'da uzun yıllardır siyasetin içerisinde yer alan Ali İhsan Delioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Otel El Ruha'da düzenlediği basın toplantısında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığa talipli olduğunu vurgulayan Delioğlu, Yeni bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Secimler her zaman Urfa’da heyecanlı olarak geçmiştir. Şanlıurfalı hemşerilerimiz siyasete ilgileri ve her zaman yakın olduğu için siyaset burada her zaman çok renkli ve heyecanlı geçiyor. Buda hepimiz yeni bir heyecan yeni bir hava katıyor. Bildiğiniz üzere genel merkezimiz 5 Kasım’da müracaatları başlattı. Çok değerli arkadaşlarımızın müracaatları var. Bizde yapmış olduğumuz istişare neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere partimize müracaatımızı yaptık. Bunu sizler vatsıyla kamuoyuna duyurmak için burada bulunuyoruz" dedi.

 

"Belediye başkanları acımasızca eleştiriliyor"

Bu şehirde belediye başkanlığı yapan, bütün arkadaşlarının bir şeyler yapmak için geldiğini bildiğini vurgulayan Delioğlu, açıklamasında şunları kaydetti;

"hiç kimse bir şey yapmamak için yâda eleştirilsin veya hakaret edilsin diye belediye başkanlığı yapmıyor. Hatta bizim Urfa’nın böyle bir özelliği var. Belediye başkanlığı yaptı dönemde belediye başkanlarımız çok eleştiriyorlar. Bazen de acımasızca eleştiriyorlar. Ama belediye başkanlığı bittikten sonra uzun bir dönem geçtikten sonra onun yaptığı hizmetleri takdir ediyorlar. Uzun yıllardır belediyenin ve siyasetin içinde olduğum için bunları gözleyebilme imkânım oldu. Ta Feridun Yazar Allah rahmet eylesin ondan itibaren hala anlatılan şeyler var. Birçok kişide belediye başkanlığı döneminde çok eleştirilmelerine rağmen daha sonra ne kadar değeli olduğunu hep gördük. Aslında şuanda bizim yaklaşımdan dolayı birçok eleştirilerle muhataplar ama ben inanıyorum ki bugün değiştirilsin, görevden çekilsinler 6 ay sonra bizim milletimiz işte belediye başkanımız bunu yapmıştı, şunu yapmıştı diye anlatmaya başlar. Yani görevden ayrıldıktan sonra böyle bir takdir hakkımızı kullanıyoruz. Buda Urfalı, Urfalı hemşirelerimizin takdiridir. Biz ciddi bir istişare süreci geçirdik, arkadaşlarımla istişare etmeden karar almadım. Aldığım kararlar çok radikal olarak görülebilir. Ama bütün hayatımız hep radikal kararlar almakla geçti. Bundan pişman değilim, dolayısıyla bir bayrak devrinin söz konusu olması itibariyle biz bu bayrağı devir almak için böyle bir karar aldık. Bunun büyükşehir veya ilçe olması tartışma konusu olması kanaatinde değilim. İkisi de belediye başkanlığıdır."

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195