Title of a News Article

Demirel, Urfa’da kime referans oldu?

Demirel, Urfa’da kime referans oldu?
banner206
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili 1. Sıra adayı olan Ali Murat Bucak’a, Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in referans olduğu öğrenildi.

2007- 2014 arasında Demokrat Parti'den Siverek Belediye Başkanlığı yapan ve 30 Mart yerel seçimlerinde 29 bin 505 oy alarak seçimleri AK Parti’nin adayına kaptıran  Ali Murat Bucak, bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak Şanlıurfa milletvekili aday adayı olmuştu. Bucak, dün açıklanan milletvekili aday sıralamasında Şanlıurfa’da 1. Sırada yer aldı.

 

Demirel arabulucu olmuş

Bucak Aşireti’nden olan Ali Murat Bucak’ın CHP’ye geçmesinde Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başrol aldığı öğrenildi. Son dönemlerde yapılan seçimlerde CHP’ye destek veren Demirel’in, kendisine yakın isim DYP Eski Milletvekili Sedat Bucak ile Ali Murat Bucak’ı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürdüğü belirtiliyor. Yapılan bu görüşmenin ardından CHP’ye katılma kararı alan Bucak’ın, Şanlıurfa Milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

 

Seçimler Siverek’te kıyasıya geçecek

Bu arada 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin Siverek İlçesinde kıyasıya geçeceği öngörülüyor. Çünkü AK Parti’nin 2. Sıra adayı Kasım Gülpınar, CHP’nin 1. sıra adayı Ali Murat Bucak ve HDP’nin 3. Sıra adayı İbrahim Ayhan’ın seçim bölgesi Siverek. Ayrıca Siverek bölgesinden Fatih Bucak da bağımsız olarak seçimlere katılacak. Bundan dolayı seçimlerin Siverek’te daha renkli geçmesi bekleniyor. Seçimlere bağımsız girme yolunda kararlı olan Fatih Bucak ile CHP’nin adayı Ali Murat Bucak’tan dolayı ‘Bucak Aşireti’nde de yarış bir hayli kızışacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDURRAHMAN PARLAK
ABDURRAHMAN PARLAK - 9 yıl Önce

bu devran fatih mehmet bucak i̇çi̇n dönmeli̇ oyum faih metmet bucak,a

SIRADAKİ HABER

banner195