Title of a News Article

Demirtaş Urfa'da

.

Demirtaş Urfa'da
banner206
 Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Şanlıurfa'da.HDP adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da destek turuna devam etti.Topçu meydanında 40 derece sıcaklıkta toplanan binlerce kişiye hitap eden Demirtaş,Urfalılardan oy istedi. 
Başbakan Erdoğan'ı mal beyanını doğru açıklamamakla suçlayan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Çık açıkla. Açıkla da memleketin ne kadar malını çalmışsın bilelim." diye seslendi. 

Demirtaş Gaziantep mitinginden sonra Şanlıurfa'ya geldi. Topçu Meydanı'nda sevenlerine seslenen Selahattin Demirtaş, Halkın tek adayının kendisi olduğunu kaydetti. Adaylardan birinin kendisinin kendini aday gösterdiğini, diğerinin de birkaç parti tarafından aday gösterildiğini aktaran Demirtaş, halkın seçtiği tek adayın kendisi olduğunu ifade etti. Demirtaş, konuşmasının büyük bölümünde Başbakan Erdoğan'a yüklendi.



Erdoğan'ın adaylığına tahammül bile etmediğini savunan Demirtaş, "Niye hırsız değiliz diye mi, soyguncu değiliz diye mi, bizim de çuvallar, odalar dolusu dolarımız yok diye mi aday olamıyoruz?" ifadelerini kullandı.

"Atma Recep atma" diye seslenen Demirtaş, "Ne çalıyorsa halk duyuyor. Senin çaldıklarını da halk görmek istiyor. Çık açıkla kardeşim ne çalmışsın bilelim. Memleketin neyini çalmışsın bilelim. Bunu açıklamazsan halkın başkanı olamazsın. Bunları çıkıp ilan etmezsen halk başkanı olamazsın. Şaibeli olarak o koltuğa oturursun. Ya emrindeki devlet imkanları ile hile ile hurda ile o koltuğa şaibeli bir şekilde gelip oturursun ya da şeffaf, demokratik, eşit bir yarışta hangimiz seçilirse halkın başkanı o olur. Hepimiz saygı duyarız. Ama bu hali ile demokrasi istemiyor."

"ZULÜMDE İSRAİL BENZETMESİ"

Selahattin Demirtaş Erdoğan'ın Türkiye'de uyguladığı zülüm İsrail'in Filistin'de uyguladığı zülme benzetti. Devletin başındaki adam zaten ülkesinde aynı zulmü yapıyor. O yüzden etkili olamıyor. O yüzden Filistin'de mazlum halka yardım edemiyor. İsrail ile kafa aynı çünkü. Buradan İsrail'e parmak sallıyor ama ciddiye alan yok. İsrail'in yaptığının benzerini burada kendisi yapıyor." ifadelerine yer verdi. 

Koltuk derdinin olmadığını aktaran Demirtaş şu ifadelere yer verdi: "
Koltuk kirli olacaksa, bize hırsızlıkla, gaspla gelecekse lanet olsun o koltuğa. Biz koltuğu değil, halkımızın bir arada yaşayarak birbirini sevmesini tercih ederiz."

Arapça, Türkçe Ve Kürtçe şarkılarla başlayan miting, yine Kürtçe, Arapça ve Türkçe vedalaşma ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142