Title of a News Article

Demirtaş’tan bir ateşkes çağrısı daha

.

 Demirtaş’tan bir ateşkes çağrısı daha
banner206

Mardin’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, silahtan değil, demokratik siyasetten yana olduklarını belirterek, “Eller tetikten çekilmelidir. Yarın değil, haftaya değil, bugün bu saatte barışı hemen istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa, Siirt ve Mardin’de yaşayan Arap vatandaşlar tarafından “Arap Halkları Barışı Sahipleniyor” sloganıyla toplantı düzenlendi. Mardin’de düzenlenen toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Burada konuşan Demirtaş, 7 Haziran sonrası Türkiye siyasetinde ortaya çıkan sonucun doğru okunmasının beklendiğini belirterek, “Türkiye’nin artık çoğulcu bir demokrasiye doğru yürüyen, ilerleyen ve kendini bu çerçevede barışını inşa etmeye mecbur bir ülke olarak konumlandırması gerekirdi. Bütün Türkiye aslında Karadeniz’den Trakya’ya, Ege’den Akdeniz’e, Doğu’dan Güneydoğu’ya, her yer bu mesajı net olarak vermiş oldu. Bütün dünyaya, uluslararası topluma HDP’den güçlü bir mesaj verilmiş oldu” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN SURİYELEŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Türkiye’yi Suriye gibi yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:

“Sadece birkaç hafta içerisinde polisi, askeri, gerillası ve sivili ile onlarca evladımızı yitirmiş olmamıza rağmen Türkiye toplumu olarak yüzde 80'den fazlası halen barış istiyoruz. Evet ülkemizi Suriye gibi yapmak istiyorlar. Sayın Davutoğlu bunu belirtiyor. Buna ben de katılıyorum. Buna izin vermeyeceğiz. Ama bunun yolu birbirine hakaret etmekten, birbirini ötekileştirmekten geçmez. Bunun yolu diyalog ile empati ile karşısındakini anlamaya çalışmak ile kendisi dışındakilerin de bu ülkeyi sevdiğine inanarak, kendisi dışındakilerin bu ülkenin düşmanı olmadığını bilerek hareket etmekten geçer.”

 

“BARIŞI HEMEN İSTİYORUZ”

Şiddetle ve silahla hiçbir işlerinin olmadığını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Tercihimiz silahtan yana değil, şiddetten yana değil demokratik siyasetten yana olduğu için buradayız. Biz tereddütsüz bir şekilde ifade ettik. Eller tetikten çekilmelidir. Yarın değil, haftaya değil, bugün bu saatte barışı hemen istiyoruz. Silahlar derhal susturulmalı ve ateşkes pozisyonuna geçilmeli. Adım adım sorunlarımızı tıpkı bir ilmiği çözer gibi çözmek istiyoruz. Bunun başlangıcı da silahları susturmaktan geçer. Amasız, ancaksız silahlar susmalı ve diyalog, müzakere kanalları açılmalıdır. Silahları susturun ve karşılıklı ateşkes pozisyonuna dönün. Sivil siyasete çözüm olanakları tanıyın. Toplum bunu istiyor. Bu sese kimse kulaklarını tıkayamaz.”

 

“HDP’Yİ DİZAYN ETMEK İSTEYENLERE KARŞI DURMALIYIZ”

HDP’yi içeriden dizayn etmek isteyenlere karşı dik durmaları gerektiğini de dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP önümüzdeki dönemde ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun barış ve birlikte yaşama ısrarından vazgeçmeyecektir. Bizi kirli işbirlikleri ile itham edenler büyük yanılgı içindeler. Bize dışarıdan politika dayatanlara karşı da dik duracağız. Bize içeriden politika dayatıp, siyaseti dizayn etmeye çalışanlara karşı da dik duracağız. Türkiye toplumu ancak bu şekilde geleceğe güçlü, sağlam adımlarla yürüyebilir. Kin ve öfke dilini kullanmadık, kullanmayacağız. Kimseyi düşmanımız ilan etmedik, etmeyeceğiz.”

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195